2019-12-13 77 views
山長水遠入元朗諗住食好西,點知遇到一間服務極差既餐廳。入到餐廳,侍應安排了一張二人枱給我和朋友,當時餐廳還有三張四人枱,兩張二人枱,我和朋友因爲唔食澱粉質的,所以通常會叫好多小食,我地見到張二人枱再互相對望,決定坐四人枱,但當時沒有侍應在旁,我地坐低左再算,之後有個侍應見到,即走過黎同我地講,一陣有機會會調返去二人枱架,我話ok,無問題。我同朋友睇緊食咩既時候,分別另有兩位侍應過黎過黎同我講同一番說話,第三個同我講時,我忍唔住問佢,如果成枱都係食物唔夠位擺,係唔係都要調去二人枱,佢答覆係咁我幫你收咁啲野就得(如未食晒點收呢?)。其實無必要咁早講,可先睇我叫啲咩食先,同埋真係有咁需要先講都得,整晚我食左個半小時左右,一直都有吉枱的。言歸正傳,食物普遍偏咸,可能咸啲,客人會叫多幾杯飲品吧。除左香脆蝦角之外,其他都不出色,雞翼炸到又硬又乾。

2019-12-13