點心做得好,食物冇問題。但係服務員,比較踢一踢,郁一郁,見到枱上面已裝滿骨嘅器皿,或者係多餘嘅碗筷,唔會主動同你收返。唔覺佢哋有笑容,亦都唔會主動又好招呼,比到你一種去咗北韓嘅感覺。服務態度唔係冇禮貌,不過亦都唔係好有禮貌,好公式化,好呆。一般嘅街坊酒樓就冇所謂啦,但係係呢啲地方,就講唔通,部份服務員嘅儀容,同餐廳嘅級數不符。銅鑼灣呢間店舖,睇得出應該頗舊全餐廳最有禮貌嘅職員就係電梯一打開,嗰個問你有冇訂位嘅職員。呢間餐廳絕對比到你一種感覺就係:你叫貴嘅嘢食同平嘅嘢食,係會有差別嘅對待但係佢食物嘅價錢拍得住金鐘酒店嘅中菜廳,咁就不如索性去酒店食啦。反正質素一樣,但係招呼酒店好好多
點心做得好,食物冇問題。

2020-03-12
$200 (Lunch)