Odelice! (蘭杜街)

前幾日好朋友約我預早食生日飯,佢話佢要同我浪漫下,所以佢book左佢公司附近嘅法國菜餐廳我地坐底後覺得好涷,侍應就問我地2個女仔係未覺得涷,幫我地關細小小冷氣,值得一讚!之後佢就簡單講解一下佢地嘅招牌菜色生薑檸檬吞拿魚,呢個好味,食落去黑椒味好香,好味!我中意配咪綠色個粒野一齊食,因為咸咸地好開胃吖意大利水牛芝士香烤火腿,咁大舊水牛芝士我都係第一次食,食落去一d都唔覺得滯,反而好香芝士味下面塊多士整到勁脆,配羅勒醬我朋友好中意食,佢話火腿烤到好咸香,加咪水牛芝士真係食到停唔到口燒黑毛豬肉,肉質好軟身,唔硬!而且份量算多,食食下我地就食晒成碟,因為個紅酒燒汁好味有勁多配菜,超值!值得推薦之一海鮮意大利扁麵,呢個看似簡單,但其實一d都唔簡單,因應扁麵嘅口感好 ‘煙韌’,我同朋友都好滿意呢碟麵,因為個汁有輕微酸,好開胃煎帶子同青口都處理得好好最後我地叫咪甜品做結尾香煎香蕉配榛子醬,呢個口感好豐富,好食橙酒煮班戟,侍應真係係我地面前加酒點火燒一下,幾得意,呢個食落去甜甜地,唔錯下來再來食,因為服務好好!食物好味!

生薑檸檬吞拿魚,呢個好味,食落去黑椒味好香,好味!

我中意配咪綠色個粒野一齊食,因為咸咸地好開胃吖

意大利水牛芝士香烤火腿,咁大舊水牛芝士我都係第一次食
,食落去一d都唔覺得滯,反而好香芝士味

有勁多配菜,超值!值得推薦之一

煎帶子同青口都處理得好好

最後我地叫咪甜品做結尾

香煎香蕉配榛子醬,呢個口感好豐富,好食

下來再來食,因為服務好好!食物好味!

2018-06-04
Type of Meal