The Market

2020-07-04 956 views
The market無論lunch, brunch或dinner都食過幾次了,本人唔太愛好自助餐,但當想食時,都會第一時間諗起The Market.由於屋企人食生日飯,而佢地亦十分鐘意食榴連,見到market又做緊八折優惠,於是就book左brunch。埋單每人約450左右。海鮮都新鮮,但感覺好似種類比以前少左,連翡翠螺都見唔到有。記得以前食仲會有墨魚仔,點泰國辣醬好好食,但已經見唔到了。蜆肉都新鮮既。喇沙係好食既,同埋好多人都冇留意角落有啲蝦片,雖然話食自助餐食呢啲好唔抵,但佢個蝦片真係食到停唔到。出面既熱食種類唔係好多,所以望一兩轉已經差不多,羊架幾好味,唔so,豬頸肉都好惹味,加泰國辣汁,食左三四件,另外帶子都好受歡迎,一出就會好多人拎。一直都好想食返佢以前有既蟹肉多士,但又係冇左好耐。甜品唔洗多講,一向都有質素,喜愛榴連既真係可以食好多,另外仲有godiva軟雪糕機,食一杯都回返少少本。

2020-06-27