每次去尖沙咀既巴士總站等車既時候,望過去對面馬路既樓上都會見到呢間餐廳好似裝修幾靚,每次都問友人唔知呢間係咩。友人見我成日問,所以上網搵到呢間餐廳同我黎食。呢間餐廳需要上一層才到,走過光鮮的樓梯後,就會入到一個燈光較柔和的環境,餐廳有不少花作裝飾,也有花牆,跟外面環境豁然不同。點餐後店員給予了餐包,餐包很香很鬆軟!Prosciutto Pizza ($268),呢個pizza一上枱已經聞到好香既味道,pizza有火箭菜、巴馬火腿和車厘茄,pizza是意大利那款薄皮,所以非常香脆,感覺像吃餅乾!巴馬火腿唔算好咸,配埋火箭菜和車厘茄一齊食感覺好清新,而且有大量我愛既火箭菜!Stuffed Whole Quail ($298),第一次食鵪鶉的我,感到很新奇,平時中菜燉湯燉鵪鶉聽得多,西餐食鵪鶉真係第一次!雖然體型小小,但內裡釀入了菇類,而且都幾creamy!鵪鶉食落有點像食乳鴿,個皮有點點脆!還附有鹽、燒汁和芥末俾你點,個人覺得3款都能帶出鵪鶉既鮮味,幾特別!總括黎講,餐廳環境舒適,而且很有置身世外的感覺。食物味道都唔錯,下次要黎試下佢好出名既tea set!

點餐後店員給予了餐包,餐包很香很鬆軟!

2019-04-18