2018-03-01 188 views
餐廳招牌門面比較細,招牌唔算顯眼。不過一見到有啲人等,附近又寧靜,所以都留意到,搵都唔算太難。入到去餐廳,面積唔大,雖然人就幾多坐得有啲逼,但環境ok,布置有用過心機。我同朋友兩個人分別點左兩個晚市套餐。1. 頭盤 (⭐⭐⭐⭐💢): 頭盤有三個選擇,油醋汁日式凍番茄,同埋煙三文魚沙律,另外有芝麻汁火箭菜八爪魚。我哋點左前面果兩款。凍番茄大大個,好頂癮,下面啲配菜好新鮮。至於三文魚都好香口,加埋有沙律汁嘅配搭,而且賣相都唔錯。2. 餐湯 (⭐⭐⭐⭐💢): 隨餐亦都附送餐湯。餐湯又隨送麵包。用麵包點湯,令到人一食難忘。湯有粟米同埋忌廉嘅味道,暖暖地,幫助開胃。3. 黑松露帶子忌廉闊條麵 (⭐⭐⭐⭐💢): 帶子嘅份量都唔細,下面有忌廉闊條麵,有黑松露嘅濃郁味道。4. 美式BBQ汁烤原條豬肋骨配薯條 (⭐⭐⭐⭐💢): 比較熱氣,不過薯條熱辣辣,好好食。豬肋切開大概八塊,就算大食嘅人都一定會覺得飽,算係抵食。5. 甜品 (⭐⭐⭐⭐💢): 甜品點左雲呢嗱單球雪糕(有其他味道選擇架),有雜果沙律配搭,為晚餐畫上完美嘅句號。朋友就點左奧斯甜品精選,賣相吸引,可以一試。店員嘅招呼好周到,好有禮貌咁推介菜

我同朋友兩個人分別點左兩個晚市套餐。

油醋汁日式凍蕃茄
煙三文魚沙律

餐湯

黑松露帶子忌廉闊條面

美式bbq汁烤原條豬肋骨配薯條

朋友就點左奧斯甜品精選,賣相吸引,可以一試。
奧斯甜品精選
雲呢拿單球雪糕

店員嘅招呼好周到,好有禮貌咁推介菜式,亦都留意我哋有咩需要。

最後兩個人埋單食咗三百幾蚊,都幾抵食,第時可以考慮再幫襯。
2018-02-22
油醋汁日式凍蕃茄