2019-07-17 58 views
店員非常親切,用心向我地介紹每一款食物。食物有水準,最難忘係Egyptian Mezze Platter 同甜品,前者充滿濃厚嘅中東色彩,可以一次過試曬多款特色小食,尤其系鷹嘴豆泥同羊肉最出色。而甜品環節,視覺效果一流,味道亦相當好。餐廳氣氛浪漫,推薦情侶一齊黎燭光晚餐。前菜系醃橄欖,口感爽口,帶點微酸,好開胃。Egyptian Mezze Platter Hommos: 食親中東菜都唔少得既鷹嘴豆泥。Lamb Kefta: 非常出色既烤羊肉餅,羊味十足之餘,一啲羶味都冇,兼有淡淡油香,食落熱辣辣,好有驚喜!Feta Cheese 味道香濃,帶點輕輕既咸香。Moroccan Cigars 炸芝士條外層脆卜卜,入面有啖啖芝士。而 Pita Bread 口感香軟,暖笠笠嘅麵包配埋幾款沙律同醬汁,好夾。我哋嗌左一份海鮮飯,份量慷慨,仲有大量海鮮。海鮮飯口味偏濃,帶點微辣同酸,米飯粒粒分明,海鮮都幾新鮮。烤雞外脆內軟,肉質香嫩,就咁食就會有啲乾身,但配埋醬汁就岩岩好。最後嚟到甜品環節,估唔到食個甜品都可以欣賞到咁特別既視覺效果。味道類似班戟,口感則外層香脆,內層有特製嘅餡料,配埋糖漿同士多啤梨

前菜系醃橄欖,口感爽口,帶點微酸,好開胃。

Egyptian Mezze Platter

Hommos: 食親中東菜都唔少得既鷹嘴豆泥。

Feta Cheese 味道香濃,帶點輕輕既咸香。

我哋嗌左一份海鮮飯,份量慷慨,仲有大量海鮮。
海鮮飯口味偏濃,帶點微辣同酸,米飯粒粒分明,海鮮都幾新鮮。

最後嚟到甜品環節,估唔到食個甜品都可以欣賞到咁特別既視覺效果。味道類似班戟,口感則外層香脆,內層有特製嘅餡料,配埋糖漿同士多啤梨,味道一流。