這間buffet大大話話已經幫襯咗很多年,一直覺得這裏的食物款式較多,無論係長者或者小朋友,嚟到都可以滿足到。所以一直係捧場客,尤其甜品,如果喜歡食榴槤嘅朋友應該會有驚喜,無論係榴槤pancake、榴槤撻、味道都拍得住五星級酒店嘅質素。其實食buffet實在唔要求有service,但係呢度有d staff可以話係冇service可言。由門口嘅reception至甜品部嘅廚師,他們的態度實在不佩是酒店級的服務態度。之前的不太過份的都算了,今日實在不得不講一下其中一位甜品嘅男廚師。今日係5月25號,星期三夜晚,甜品部目測有三位着白色制服嘅廚師,唔算太忙,亦唔會太多人排隊。當中有一位較為矮細、戴眼鏡嘅男廚師係負責做即整pancake,當時大約4個客人排隊,唔會太忙。但這位廚師嘅態度就非常之惡劣,同佢講咗幾次說話,佢都不瞅不睬,亦不點頭示意,只是做自己嘢,行開去再行返嚟,同佢再講唔需要加cream,佢仍然唔睬人,亦唔點頭示意明白,黑面之餘更實在令人十分難受。客人嚟食buffet,並唔係乞食,要等候排隊,大家都有唔該前唔該後,但這位廚師態度就係唔睬你。之後我示意請他拿疏乎厘,並遞上空的點心碟,他

今日係5月25號,星期三夜晚,甜品部目測有三位着白色制服嘅廚師,唔算太忙,亦唔會太多人排隊。當中有一位較為矮細、戴眼鏡嘅男廚師係負責做即整pancake,當時大約4個客人排隊,唔會太忙。但這位廚師嘅態度就非常之惡劣,同佢講咗幾次說話,佢都不瞅不睬,亦不點頭示意,只是做自己嘢,行開去再行返嚟,同佢再講唔需要加cream,佢仍然唔睬人,亦唔點頭示意明白,黑面之餘更實在令人十分難受。客人嚟食buffet,並唔係乞食,要等候排隊,大家都有唔該前唔該後,但這位廚師態度就係唔睬你。之後我示意請他拿疏乎厘,並遞上空的點心碟,他就偏偏放在他前面的碟子上。為什麼要這種態度對待客人呢?

相反值得一讚的就是上一層樓梯,招呼和埋單的那位侍應/經理。他的態度相反地就非常之有善和有禮貌,他可以真正代表一間4星酒店應有的服務態度。
Buffet
2022-05-25