2021-04-30 1656 views
進餐廳坐窗邊卡位,位置好闊落擺6碟菜式+前菜+飲品仍然有足夠空間,印象深刻的是幾位上菜的侍應都非常有禮貌,食得好舒服~前菜是蕃茄仔,青瓜,泡菜,沙律菜,特別青瓜加上柚子絲好清新好鍾意~ 蕃茄仔同泡菜都無令人失望。侍應毫不吝嗇在爐邊蛋加上超多泡菜,另一邊芝士粟米就好綿滑,咸咸香香好好食,可以refill但我地叫左好多主食所以無添加lu豪快和牛燒 $298和牛肉紋理好靚,油脂豐富,超嫩!入口即融!食!!特選黑毛和牛上貝身肉 $198油花分布均勻,經過醃制後烤完即入口,不用再蘸醬汁已經很惹味,食落軟腍,有濃郁肉味,很好吃~濟洲豬梅肉 $120肉汁好豐富,厚厚一塊食落好有滿足感蘋果梨汁無骨雞翼 $82鍾意食雞翼又嫌吐骨麻煩唔優雅,梗係要食無骨雞翼~雞翼切半有著清新梨香,嫩滑多汁,直頭想order多一碟!牛肋骨煲 $98等待烤肉期間先食個牛煲,牛肋骨煮得好腍好入味~醬油豬腸 $78平時好少食但睇韓劇成日食豬腸搞到我都想試下,處理得好不腥不臭仲有D爽田彈牙,用醬油醃制更添風味梅子青檸梳打&柑橘梳打 $32 /杯梳打有4款揀,飲住梳打食韓燒真係好暢快! 總結濟洲燒肉食堂食物質素高,鍾意食靚牛的可選各

豪快和牛燒 $298
和牛肉紋理好靚,油脂豐富,超嫩!入口即融!食!!
特選黑毛和牛上貝身肉 $198
濟洲豬梅肉 $120
肉汁好豐富,厚厚一塊食落好有滿足感
濟洲豬梅肉
蘋果梨汁無骨雞翼 $82
蘋果梨汁無骨雞翼
牛肋骨煲 $98
等待烤肉期間先食個牛煲,牛肋骨煮得好腍好入味~
牛肋骨煲
醬油豬腸 $78
醬油豬腸
梅子青檸梳打&柑橘梳打 $32 /杯
梳打有4款揀,飲住梳打食韓燒真係好暢快!
梳打

總結濟洲燒肉食堂食物質素高,鍾意食靚牛的可選各種高級和牛,喜歡經濟實惠也可揀性價比高的韓國豬/雞,而且服務良好,用餐體驗係開心既,推薦比喜愛韓燒的人~
芝士粟米
前菜