2018-07-29 1051 views
之前都食過呢間心之食堂,同屋企人都覺得唔錯,所以今日帶朋友再嚟返兜食物款式一如以往都係多,而且價錢都變過每次嚟到必叫嘅彩虹卷,有炸蝦、牛油果、青瓜、黑魚子同蟹子,口感非常豐富,炸蝦炸得好脆,蝦肉爽彈,配埋牛油果同青瓜,味道好夾,而且中和炸蝦嘅油膩感炒雜菌,份量都幾大碟,有金菇、雞髀菇同本菇,非常香牛油味,同埋好爽口,加埋木魚,別有一番風味炸紫薯餅,平時炸薯餅就食得多,紫薯餅都係第一次食,非常重紫薯嘅香味,而且仲有栗子粒,外面脆,裏面就非常軟滑呢個鐵板豆腐非常有驚喜,係用味增醬製成嘅,味道非常濃郁,豆腐燒到外脆內軟,好出色芝士炸雞,非常邪惡,滿滿嘅芝士,配上香脆嘅炸雞,味道非常夾,雞肉嫩滑,我建議要快啲食咗佢先,唔係凍哂嘅話啲芝士就會杰身除咗食彩虹卷,今次試吓新野李小龍卷,其實材料大致上一樣,只不過炸蝦變成炸蟹鉗,又估唔到幾好食喎,蟹鉗脆卜卜,好香蟹味炸雞軟骨都好出色,炸粉唔會話好厚,有少少椒鹽調味,送酒一流每次必點嘅係鹽燒雞翼,燒到外脆內滑, 食得出雞肉嘅鮮味,用少少鹽調味已經好夠,落埋旁邊嘅檸檬汁,感覺好Fresh食咁多嘢又點少得叫番杯烏龍茶,解膩之選,烏龍茶味道濃郁,茶味出眾,不錯
食物款式一如以往都係多,而且價錢都變過

炸雞軟骨都好出色,炸粉唔會話好厚,有少少椒鹽調味,送酒一流