2017-05-03 603 views
今日約左啲friend 去行下太平山,慢慢行,都行左個零鐘兩個鐘。落返山都開始肚仔餓喇。就是但搵左間餐廳坐低食。真係是但搵。呢間野可以話係無裝修,好聽啲講咪真懷舊style 。間野叫筷子記,一聽落同澳門個地方筷子基有啲似,點知睇下個menu真係食豬仔包同辣魚包個啲野。我個朋友嗌左個豬仔包餐,我嗌左個辣魚包餐,我地兩個互相交換左半個包俾對方,咁兩種包都可以試到。成個餐跟茶,都係廿零蚊,係中環呢個地方來講算好好好平啦。有哏餐熱飲,凍飲汔水加錢。咸檸七解渴又消!正!我打開左個包影俾大家睇,所以睇落有啲核突。左邊係豬扒包,個豬扒呢薄乾身又細塊,劣。右邊辣魚包,沙甸魚有小小辣味。唔腥,俾想像中好食。兩種包都係用甜餐包來夾,個包幾軟淑。我同朋友都一致覺得辣魚包好食,豬仔包就唔值一試。

咸寧七

咸檸七解渴又消!正!

左:豬扒包,右:辣魚包
右邊辣魚包,沙甸魚有小小辣味。唔腥,俾想像中好食。
兩種包都係用甜餐包來夾,個包幾軟淑。
我同朋友都一致覺得辣魚包好食,豬仔包就唔值一試。
2017-04-29
$30 (Tea)
咸寧七
左:豬扒包,右:辣魚包