2022-08-09 682 views
餐廳分做兩部分,一邊為Omakase,另一邊為鐵板燒。.今次揀咗Omakase,食材不但新鮮當造,更見師傅用心製作出較特別配搭,高質及誠意滿分之餘,亦好有驚喜,絕對值得推介👍🏻.🇯🇵【旨花 廚師發辦】($1800/ 位).🌟沖繩水雲配土佐醋味道清新帶酸,口感滑順,既開胃又適合炎夏😌.🌟長崎縣尾長鯛經過二日熟成,肉質清爽厚實有彈性,魚皮口感則煙韌有嚼勁😌.🌟三重縣赤貝師傅建議將花瓣及醬汁撈埋一齊食,口感帶微微花香,自家製醬汁更顯赤貝鮮甜😌.🌟熊本車海老配白海膽· 青森辣海螺蕃茄車海老彈牙厚實,海膽甘甜,而蕃茄嘅清甜則可解海螺嘅微辣,整體清新又唔會太濃味,有心思嘅排序😌.🌟北海道吉烈活帶子 一成熟嘅吉烈帶子更能帶出帶子本身嘅鮮甜,而紫菜令口感更有層次且降低油膩感😌.🌟鳥取縣沙甸魚軍艦內裏有芽䓤芝麻,口感好突出,而且入口有化開嘅感覺,令人回味😌.🌟仙凰趾真蠔配自家製蘋果青檸啫喱真蠔肉厚且creamy,海水味適中且蠔味濃,酸甜果香啫喱令口感更新清juicy,而且與真蠔好夾😋.🌟橫須賀手釣太刀魚肉質肥美且魚香十足,仲要係手釣野生捕獲,非常滿足😌.🌟燒吞拿魚腹膜·水母刺身配柚子醋初嘗燒吞拿魚腹膜,
餐廳分做兩部分,一邊為Omakase,另一邊為鐵板燒。
🇯🇵【旨花 廚師發辦】($1800/ 位)
🌟沖繩水雲配土佐醋
味道清新帶酸,口感滑順,既開胃又適合炎夏😌
🌟長崎縣尾長鯛
經過二日熟成,肉質清爽厚實有彈性,魚皮口感則煙韌有嚼勁😌
🌟三重縣赤貝
🌟熊本車海老配白海膽· 青森辣海螺蕃茄
🌟北海道吉烈活帶子
🌟鳥取縣沙甸魚軍艦
🌟仙凰趾真蠔配自家製蘋果青檸啫喱
🌟橫須賀手釣太刀魚
肉質肥美且魚香十足,仲要係手釣野生捕獲,非常滿足😌
🌟燒吞拿魚腹膜·水母刺身配柚子醋
初嘗燒吞拿魚腹膜,口感好得意,魚香及魚油都幾豐富;水母刺身口感爽脆偏淡,配埋柚子醋入口清新😌
🌟岩手縣石垣鯛
食落爽身帶點清甜,肉質細膩,好食😋
🌟海膽松葉蟹肉配梅子啫喱
海量嘅海膽與松葉蟹已係絕配,而梅子啫喱更能帶出兩者鮮甜,絕對錦上添花😋
🌟拖羅
經九日熟成後,肉質肥美細滑,入口即溶,好掂👍🏻
🌟海膽拖羅紫菜天婦羅漢堡
份量多得誇張嘅巨型海膽拖羅漢堡,每一啖都係滿滿海膽,真係超級滿足😍就連其他食客都好讚歎👍🏻
🌟香川縣手釣池魚
野釣已令整體感覺加分,肉質爽口鮮甜,又帶微微油香,當造果然與別不同。
🌟自家燒手釣活鰻魚
紫菜包住大大件鰻魚,相對普遍燒鰻魚油香更出,肉質更彈牙,而且更少了過多嘅醬油味,反而多咗一份純天然魚味,絕對想encore😋
🌟北海道根室喜之次魚湯
魚湯極為濃郁,感覺好似將先前食過所有魚嘅精華回味一次,加上喜之次非常鮮美且油脂豐富,於魚湯襯托下,令喜之次更為突出😌
🌟芝麻雪糕/ 日本蜜瓜
甜品可揀雪糕或生果,芝麻雪糕奶味及芝麻味香濃且幼滑,而日本蜜瓜則香甜多汁😋
Type of Meal
Dinner