傑志膳房

The Kitchee Bistro
2022-11-04 1098 views
話說知道石門新開咗間餐廳,主打健康飲食同運動員餐單,今日經開附近就即管去試吓,環境都舒服同闊落,最鍾意係好多天然光入到去,午餐時段係供應套餐,除咗主菜同餐飲,可以另加餐湯,頭盤同甜品揀咗有埋湯嘅set,餐湯係椰菜花蒜蓉湯都幾驚喜,非常之濃郁,應該係將啲新鮮蔬菜打蓉冇咩加水,主菜揀咗粟米汁煎比目魚,見到個賣相都覺得吸引,魚煎到皮脆肉juicy,最緊要係完全冇雪味,不過估唔到仲有個驚喜係個汁到,餐牌寫粟米汁,上檯嗰陣唔覺有,原來係整到去一舊cream咁放係側邊,嗰舊cream根本就係一堆粟米濃縮埋一齊咁,香到不得了餐飲叫咗杯凍moca,咖啡同朱古力冇互相搶味夾得唔錯,最印象深刻係飲完口腔冇嗰啲回酸嘅味道,所以佢應該唔係用啲cheap嘅糖精,值得一讚整題嚟講都係滿意嘅一餐,雖然定價以lunch嚟講比一般西餐廳略高,但佢嘅食物質素絕對對得住呢個價錢

香煎比目魚配粟米汁
椰菜花蒜蓉湯
mocha
2022-10-21
$128 (Lunch)
香煎比目魚配粟米汁
椰菜花蒜蓉湯