2016-06-15 155 views
今晚又約人去開餐啦,耐不耐出街食下飯,試下新野,人生就係有咁多開心期待!友人約我去食蒸氣火鍋,呢間係尖咀,都貴架,但係好高級,尤其係樓底高,有大紅燈籠高高掛,啊原來有幾個鳥籠罩著的燈,好好玩的裝修!D野係好食,因為全部用蒸鍋高溫桑拿,D龍蝦、虎蝦咁,高溫桑拿下,保留左天然鮮味,D龍蝦膏好甘香,D海鮮真係好鮮好甜,唔使點咩醬都好好食!重有係梅菜蒸菜芯,真係好天然,D梅菜的咸甜,配清新菜芯,原來好特別,真係唔知點講的好食!甜品係蒸鬆糕,以為好普通,但係真好吃,好鬆好綿呀,清甜中食到那黑蔗糖的甜味,高溫桑拿真係好保存食物的天然味道!原來食左咁耐,現在真正明白咩叫真味道,天然係重要POINT!不過價錢有點貴。

2016-06-13
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)