Daniel Chuang
2018-09-02
關注
簡單來說:

■地點■ **** 4/5
離地鐵站唔算太近,但亦正因為咁,唔洗同人迫馬路,所以對我黎講係好事 🤣

■員工服務及態度■ ***** 5/5
員工態度非常好,不停為你加水,而且每一個都非常有禮及親切,完全感受到咩叫5星級服務。芥辣都會問你想要法國定(英美?忘記了)既芥辣,而且不停講唔好意思,超有禮貌。

■環境■ ***** 5/5
小店黎講絕對5粒星,因為坐得舒服唔太迫,冷氣夠凍(出面三十幾度?),廚房果邊仲有個bar位放左啲酒,幾有情調,店面裝修簡約時尚,而且樓底高所以唔會焗束,簡單舒服。

■食物■ ***** 5/5
唔比5粒星我過唔到自己既良心呀! 咁既價錢,咁好味既食物,紹對超值,唯一係食完會覺得唔夠飽,可能因為太好味啦,哈哈! 我同我朋友食左以下既野做late lunch:

# 牛肉漢堡配薯條 # ********* 9/10
牛肉好嫩滑,充滿十足既牛肉香味,加上蕃茄生菜好清新,面包微脆,好好好好味! 值得特別一提既係跟餐薯條,食落你會feel到廚師為左你享受到既炸薯條既温度比左好多愛落去,好有誠意! 對唔住,可唔可以refill呀? 唔比10分,唯一係因為起初我以為係用漢堡扒! 吖,特別要講既係條酸瓜,太細條啦,因為太好味啦! 微酸,甜甜地,我未食過咁好味既酸瓜,好彩我無擺條酸瓜埋一面咋!

# 紐西蘭草飼肉眼 # ********* 9/10
無可挑剔..... 肉嫩,juicy但切落唔會流血水,係真真正正既五成熟,而且啖啖充滿牛香.... 滿滿既幸福感。 毋須多講,好味既牛扒,你知係點既。

# Salad and bread # ******** 8/10
Salad 好清新,酸醋汁都係唔太酸,甜甜地我好鍾意,藜麥夠健康,super food啱晒我注重健康! 面包好細好的色,可唔可以大件小小呀? haha,好味!

# 水 # ********** 10/10
一定比10分。飲落我飲得出微微既果香,係士多啤梨呀! 係愛呀 ! 完全無水喉水味! 最怕有時去啲出名連鎖餐廳或者扒房都比成陣銹味既水喉水你飲, 1987 Kitchen既士多啤梨水真係好fresh,店員加水既時候你會見到雕左花既一粒士多啤啤響個水瓶浮下浮下,係誠意!

我無收錢賣廣告架,我絕對會再黎試呢間餐廳既晚飯,我一定要食到你地既斧頭扒!!!

牛肉嫩滑好有牛既香味,唔肥,burger食落一大陣面包香,加埋啲菜好清新,薯條脆口而且唔油,值得一讚! 好想問有無得refill hahaha
Juicy 而且好有牛味既牛扒,切落去唔洗點咬,絕對唔會係落左鬆肉粉既口感,唔洗講你都知有幾正啦!
藜麥沙律微酸甜甜地好開胃,面包焗得夠香脆!
藜麥沙律微酸甜甜地好開胃,面包焗得夠香脆!
牛肉漢堡配薯條
紐西蘭草飼肉眼 (五成熟)
沙律,面包