2023-08-25 1302 views
🌕Hello我係Moon🌕旺角真係一個聚會嘅好地方,😏無論係港九新界嘅朋友都可以集中喺旺角依度搵嘢食!😝放題就最適合不過啦!🤤可以食到自己鍾意嘅嘢食,仲可以無限咁樣食!🫣今次又來到旺角雅蘭中心呢度食極尚大喜屋,😚好彩我有一早訂枱,😎如果唔係對唔知要等幾時!😤雖然係平日嘅時間,但係呢度都係座無虛席!訂枱真係指定動作!🫣一坐低梗係食刺身先啦,😛三文魚刺身同埋蝦刺身真係好推薦大家去食!😆甜蝦同埋極品大赤蝦都係好新鮮,🤣肉質好飽滿,加少少嘅豉油同埋Wasabi一齊食就更加鮮甜!🥰記得上次食嘅時候都冇呢樣嘢,😌今次就多咗鮮百合上湯燴大蝦球,🤣蝦都係大大隻嘅,🥰而且佢仲有好多嘅蜜糖豆喺旁邊咁就會更加清爽!😛如果鍾意有口感嘅朋友仔,😝就可以嗌鹽燒雞軟骨串!😜我個人就鍾意避風塘軟殼蟹,😏避風塘非常惹味軟殼蟹都係香脆好味,😎依一個避風塘軟殼蟹嘅旁邊,🤩總會有炸魚皮,令到脆卜卜嘅口感就更加強!🥳羊架都係一定要食!😉燒香草羊鞍,每一件都係啖啖肉,😍仲有好香嘅黑椒味道同埋香草嘅味道!🥰呢度仲有唔少嘅海鮮,🤪川燒珍寶鮮蠔燒同埋金蒜蓉粉絲蒸扇貝,🤭都係即叫即整嘅,所以等候時間會耐啲,🤤但係值得!😬海鮮都係好鮮甜,
🌕Hello我係Moon🌕

刺身

甜蝦刺身

鮮百合上湯燴大蝦球

如果鍾意有口感嘅朋友仔,😝就可以嗌鹽燒雞軟骨串!😜
鹽燒雞軟骨串

避風塘軟殼蟹

燒香草羊鞍

川燒珍寶鮮蠔燒
😬海鮮都係好鮮甜,佢仲會有炸蒜蓉喺上邊令到整體嘅味道更加豐富同埋更加惹味!😏
金蒜蓉粉絲蒸扇貝

食完海鮮仲想繼續食啲香脆嘅嘢,🤪所以我哋都嗌咗脆炸貓山王同埋紫心香芋丸!🤩
脆炸貓山王
放題最後,🥳一定係要食雪糕同埋食甜品
😜呢度嘅雪糕雪條款式好多而佢哋嘅甜品我就重點推介泡芙同埋小蛋糕啦!🤪
脆皮泡芙

🌕最後MoonMoon真係好滿意呢間放題,呢度款式選擇多,而且上菜嘅效率真係好高,唔使等好耐就有得食!🌕
Type of Meal
Dinner