2012-06-28 240 views
星期日 o係 荷里活 睇完早場,11am 散場,懶懶閑咁搵地方食早餐。大部份商場鋪頭都未開,所以用OR apps睇下附近有咩好食,早早地不如食個粥啦。見到永利的食評全部都係"笑面"的,所以就黎左呢度開飯。兩支公叫左:皮蛋瘦肉粥 - 粥底綿勁多料,正。腸粉 - 雖然唔算滑,不過粉漿好夠米氣,食完要encore~炒面 - 一樣好大碟,香爽而不膩口。如果再多些少芽菜就 perfect. 炸両 - 麻麻地,如果你鍾意脆卜卜的,這絕不是你杯茶,因為包炸両用的油炸鬼唔係新鮮炸,好難咬,趙到我口較軟 ( 個人喜歡淋中帶些少脆的) 蘿蔔糕 -粉的比例多,實左些少,間唔中都會食到蘿蔔絲。全店飲品得豆漿一味,我地冇叫。見到好多人外賣咸肉糭,個市咁旺,相信唔會差得去邊。姐姐們好細心,主動俾兩個碗我地 share食,佢地同客人有講有笑,加上其粥品,腸粉同炒面又俾我食返細個的風味,所以成個感覺都好溫馨,哈哈!!雖然地點係幾隔涉,不過定價幾經濟而且冇將貨就價,如果你有心支持小店反大商場monopoly, 呢間粥店絕對係值得你去試下的,推!!
見到永利的食評全部都係"笑面"的,所以就黎左呢度開飯。

兩支公叫左:
皮蛋瘦肉粥 - 粥底綿勁多料,正。
蘿蔔糕 -粉的比例多,實左些少,間唔中都會食到蘿蔔絲。

全店飲品得豆漿一味,我地冇叫。

見到好多人外賣咸肉糭,個市咁旺,相信唔會差得去邊。

$30 (Breakfast)
  • 腸粉