2023-01-07 594 views
本身不知道甚麼地方有清真食品,經朋友介紹下來這間試下傳統的菜式。雖然去酒吧,但無點酒精食品同飲品。Pani Puri 對於本地人黎講比較陌生,但問返同行的外籍朋友,佢地話係鄉下十分常見,好奇之下就點了一個無酒精的甜酸醬版($65)。酥炸球上有少少切碎的配菜,小酒杯中有超酸的醬汁,與其話係甜酸醬,我覺得味道像調過味的檸檬汁,酸酸地,配炸的酥炸球一啖剛剛好,好開胃!甜酸醬汁比較多,朋友教我要一喝而盡,照辦~ 果然是稱職的開胃菜,飲左更開胃,可以試多兩樣野!土耳其轉轉雞肉卷($70)和其他店舖物味差不多,勝在勁飽肚,好彩我和其中一位朋友一同分享,否則一人食哂真係無法再試其他食物!另一個覺得好味的是印度烤雞($110),只有5塊,但是用去骨雞肉而且大大舊,香料和乳酪將雞肉醃得入味,烤完入口唔會乾柴柴,是一個不錯的小食!另外亦試了一個素的芝士番茄咖喱,入面好多一塊塊淡口的cottage cheese塊和蔬菜,絕不是只有薯仔和汁的咖喱,辣度適中,唔錯。來到印度餐廳,試必要試一杯Masala。可惜這裡的Masala tea($40)比較細杯,而且不夠香料味。同荔景以前間著名的「KK咖喱」出品差太遠,

Pani  Puri 印度香料酥炸球(配甜酸醬)

果然是稱職的開胃菜,飲左更開胃,可以試多兩樣野!

土耳其轉轉雞肉卷

印度烤雞

印度烤乾酪番茄香料咖喱

Masala  tea

來到印度餐廳,試必要試一杯Masala。可惜這裡的Masala tea($40)比較細杯,而且不夠香料味。同荔景以前間著名的「KK咖喱」出品差太遠,直情似普通奶茶多啲,所以唔推薦

其他食物飲品係同行朋友點黎食,無逐一去試,但問返朋友意見覺得ok,可以俾大家參考下。
土耳其轉轉烤牛肉配薯條
土耳其轉轉烤雞肉配白飯
Stwarberry  shake
2022-11-18
$110 (Lunch)
Pani  Puri 印度香料酥炸球(配甜酸醬)
印度烤雞
印度烤乾酪番茄香料咖喱