2016-03-01 1009 views
經第3次終於食到, 人氣爆登所以大排長龍. 第1次太飽, 第2次8:30PM就冇哂材料關門.今次第3次特登揀TEA TIME黎, 2:45PM排到4:15PM. MENU - FOOD (有甜有咸: 班戟/ 多士/ 熱香餅/ 三文治)MENU - DRINK (有咖啡/茶/果汁)新店環境光潔明亮, 餐具金色好高貴, 而且仲有多肉植物盆栽. 整個感覺都好日系, 果然由日本來.Hot Matcha Latte ($45) :抹茶latte畫花已經好吸引, 令人身心舒暢愉快. 暖暖地可以立即飲. 抹茶味超濃郁, 微甜帶茶甘香. 好好飲, 配甜品都唔會膩.Souffle hotcakes ($68):盡快食, 因為同souffle效果一樣, 影相太耐就開始縮, 但唔會變化太大.超級輕盈鬆軟, 入口即化開, 好似食空氣既感覺, 但底面煎成hotcakes定形, 所以可以切成一件件食用.配上糖醬都一絕, 係楓葉糖醬, 香味同甜味都升級左.Cold Strawberry Pancakes ($88):班戟薄薄地做得好鬆軟, 有好多草莓. 因為好少cream, 中間既係軟滑草莓慕絲, 唔似cream甘

MENU - DRINK (有咖啡/茶/果汁)
Hot Matcha Latte
Hot Matcha Latte ($45) :

抹茶latte畫花已經好吸引, 令人身心舒暢愉快.

Souffle Pancakes
Souffle hotcakes ($68):

配上糖醬都一絕, 係楓葉糖醬, 香味同甜味都升級左.
Cold Strawberry Pancakes

班戟薄薄地做得好鬆軟, 有好多草莓.

因為好少cream, 中間既係軟滑草莓慕絲, 唔似cream甘輕身帶膩, 所以呢款甜品食完都唔膩.

只係覺得份量太少.
總括, 新到日本pancakes都值得一試. 因為souffle hotcakes少見. 雖然價錢偏貴, 份量少, 但味道好好.

環境舒適服務體貼.
Other Info. : 服務好好, 眼見服務員都好忙, 但好多都share食, 所以都要求另外要2個小碟. 而且另外要求清水/餐具, 都會滿足客人需要.
2016-02-27
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$136 (Tea)
Hot Matcha Latte
Souffle Pancakes