2020-11-06 602 views
今日路經慈雲山,諗起附近有間出名食煲仔沙嗲牛肉麵既餐廳,所以就走去試下。一到埗,已經有好幾個人等緊位,等左大約10分鐘就入得!店舖個size偏細,所以坐既位置唔算闊落,唔算太舒服但侍應態度幾好,好有禮貌咁問我想嗌嘜野食,咁我當然嗌個煲仔麵啦!等左5mins度,煲仔麵就送到我面前啦!侍應仲好心提點我,想食硬身一點既麵條就等1分鐘,想食霖身一點既就等2分鐘好細心一試既湯底,味道都幾濃郁,沙嗲味好重,但飲落會令人有種想飲水既口渴感覺,有d似落左好多味精既感覺再試下食個牛肉,肉質尚算嫩滑呢點值得一讚,好多餐廳既牛肉都整到好‘鞋’再食埋個麵,食到一陣陣既花生味帶出香滑既感覺,但我認為沙嗲味太重,失左少少平衡雖然睇落同食落只係一碗好普通既沙嗲牛肉麵,但值得欣賞係睇得出老闆從細節上落左功夫起碼我欣賞佢既嫩滑牛肉同濃厚既花生味!係普通既餐廳食到與別不同既沙嗲牛肉味

一到埗,已經有好幾個人等緊位
,等左大約10分鐘就入得!

店舖個size偏細,所以坐既位置唔算闊落,唔算太舒服

等左5mins度,煲仔麵就送到我面前啦!

好細心

再試下食個牛肉,肉質尚算嫩滑
呢點值得一讚,好多餐廳既牛肉都整到好‘鞋’

再食埋個麵,食到一陣陣既花生味
帶出香滑既感覺,但我認為沙嗲味太重,失左少少平衡

2020-11-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
  • 煲仔沙嗲牛肉麵