/ 𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 𝐆𝐢𝐧 鮨吟頗有名氣嘅銅鑼灣Omakase店🍣鮨吟都算係香港早期嘅omakase餐廳, 就算疫情期間, 壽司吧台仍然座無虛席😲 餐廳環境闊落, 景觀開揚, 令客人更加享受美食**午市壽司12貫$538+10%包括前菜沙律, 小食, 壽司12貫, 手卷, 蒸蛋, 麵豉湯, 甜品🥗前菜: 沙律🥙小食: 麻醬油甘魚, 燒鱈魚片🍣壽司: 金目鯛配腌紅蘿蔔, 帆立貝, 深海池魚配鮟鱇魚肝, 北寄貝配山椒漬, 麻油撈池魚, 鰤魚配柚子胡椒, 醬油漬吞拿魚, 中拖羅, BB吞拿魚配洋蔥汁炸蒜片, 北海道小川海膽, 火炙黑松露右口魚, 火炙赤鯥🍙手卷: 拖羅蓉手卷🥚蒸蛋: 蟹肉海鮮蒸蛋🍲御湯: 麵豉湯印象較深刻: 🐚北寄貝: 好新鮮好厚肉, 十分彈牙爽滑🐋BB吞拿魚: 長大至2至3年嘅吞拿魚, 食落口味比一般成年吞拿魚更濃, 配上洋蔥汁同炸蒜片令口感更加多元🐟右口魚: 一大片右口魚經過火炙後, 油脂更加突出, 食落口好有滿足感, 超好食整體來講我覺得成個體驗好滿意👍🏻壽司部分食材新鮮, 份量足夠, 賣相美觀, 調味都幾多元化, 用上唔同嘅配搭令壽司更出色😋 服務都好好, 師傅好用心講解
/ 𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 𝐆𝐢𝐧 鮨吟
頗有名氣嘅銅鑼灣Omakase店🍣

**午市壽司12貫$538+10%

🥗前菜: 沙律
🥙小食: 麻醬油甘魚, 燒鱈魚片
🍙手卷: 拖羅蓉手卷
🥚蒸蛋: 蟹肉海鮮蒸蛋
🍲御湯: 麵豉湯

印象較深刻:
🐚北寄貝: 好新鮮好厚肉, 十分彈牙爽滑

整體來講我覺得成個體驗好滿意👍🏻壽司部分食材新鮮, 份量足夠, 賣相美觀, 調味都幾多元化, 用上唔同嘅配搭令壽司更出色😋 服務都好好, 師傅好用心講解不同魚類嘅分別, 整個用餐過程都好舒服🥰回頭率絕對高

Food: 😋😋😋😋(4/5)
Price:💰💰💰(3.5/5) $700/pp
Service: 👩🏻‍💼👩🏻‍💼👩🏻‍💼👩🏻‍💼(4/5)