話說工作突如其來嘅取消所以搵個地方食嘢Chill吓!見open Price 上環境不錯就去試吓!下午5pm到達場内一半入座相信大部分客人都為咗afternoon tea打個卡作吓狀!By the way… 我純粹係食嘢同嘆番杯🥂 安排入座室內座位!首先張長凳有一邊角位係凹陷斜埋一邊都算喇!反正隔離枱冇人我坐過小小都ok嘅!但係就音響嘈到拆天,唔知以為自己日光日白去咗蒲!下午茶Menu有afternoon tea for 2 $388, Daily Cake Set $88 或House Platter $268 包茶或咖啡!似乎以上嘅set 主要係提供俾2位客人選用,solo 1人就只有cake set!因為有點餓為有A la carte⋯⋯Curry Crab Baguette $138, Prosecco 1杯$108,選好食物就叫
侍應點餐亦順便同佢講音響太大聲吵耳,可以調細聲少少嗎?
侍應禮貌地回應:唔可以!呢個幫唔到你!我:嗄!!唔可以?!
侍應:係!唔可以⋯⋯幫唔到妳!我真係好驚訝地覺得點解唔可以呢?!咁我唯有主動要求換過另外一張枱在外面對住商場店舖都總好過嘈到頭都痛埋地食個下午茶!言歸正傳談食物,泰式咖喱蟹肉法包,法包外皮薄脆中間鬆軟,咖喱蟹肉有混合炒蛋但咖喱唔香味道偏淡而不辣,伴碟炸薯條炸得剛好外脆內軟⋯⋯好食👍🏻Prosecco 啱我口味 Brut⋯⋯喜歡😉
整體而言環境其實幾舒服,外面有露台座位,室內座位有少少陽光照射感覺係好休閑舒服嘅但配合節拍強勁嘅音樂又炸哂喇叭咁就有點格格不入而且下午茶時段又唔洗咁澎湃唧嗄話!!
侍應態度強硬我覺得有點不合理!希望有待改善~