2018-09-02 1752 views
今晚好想食韓菜,同事話L' Hart開左一間新的韓國餐廳,所以決定黎試下餐廳裝修以木為主,在天花掛住好多燈飾,仲有一個大螢幕不停播放韓國節目,再加上好多店員都係韓國人,俾人一種置身韓國的感覺,好有feel海鮮豆腐鍋~ 連爐一起上,豆腐上鋪住一大堆辣醬,食材甚多,有蜆, 螄蚶,蝦,青口,魷魚圈,韓國粉絲和蔥段將辣醬撈混湯底一齊煮,所有蜆,青口都張開口,好似呼喚緊我去食佢地咁湯底又辣又鮮甜,豆腐和韓國粉絲索哂D辣汁,好好味呀海鮮葱餅~ 餡料多到cover哂成個餅,有鱿魚,蝦, 紅椒青椒和蔥,煎得好脆好香,香噴噴熱辣辣咁上枱, 蘸埋個汁真係好美味,食到停唔到口係我食過最好味的海鮮葱餅成塊海鮮餅差不多都是餡料韓式炸雞半份,分原味,醬油和甜辣醬,我揀左甜辣醬味~外脆內肉質鮮嫩,juicy, 甜辣度剛好,on top仲有好多nuts, 好惹味半份都有9件雞,又有脾,又有翼,應該係半隻雞,份量幾大水蜜桃碳酸水~碳酸水即係梳打水,底部放左好多蜜桃漿,記得要攪混先飲,好清甜,好解渴藍莓奶昔~好濃的藍莓味,正
今晚好想食韓菜,同事話L' Hart開左一間新的韓國
餐廳,所以決定黎試下

海鮮豆腐鍋~ 連爐一起上,豆腐上鋪住一大堆辣醬,
食材甚多,有蜆, 螄蚶,蝦,青口,魷魚圈,韓國粉絲和蔥段

將辣醬撈混湯底一齊煮,所有蜆,青口都張開口,
好似呼喚緊我去食佢地咁
湯底又辣又鮮甜,
豆腐和韓國粉絲索哂D辣汁,好好味呀

係我食過最好味的海鮮葱餅

成塊海鮮餅差不多都是餡料

韓式炸雞半份,分原味,醬油和甜辣醬,我揀左

半份都有9件雞,又有脾,又有翼,應該係半隻雞,
份量幾大

水蜜桃碳酸水~碳酸水即係梳打水,底部放左好多
蜜桃漿,記得要攪混先飲,好清甜,好解渴

藍莓奶昔~好濃的藍莓味,正

2018-09-01
  • 韓式炸雞(甜辣)味