2018-08-28 74 views
英式AFTERNOON TEA SET 嚐試不少, 韓式的都是第一次食!之前都有在SEOUL BISTRO 吃過LUNCH 都覺得好高質! 想不到這一次TEA SET都保持水準WOR~2人份量都是HKD288, 唔單止影得睇得仲食得~但等的時間就比較長,要等30MINS左右, 但聊一下天都很快過~這個TEA SET從底部開始吃, 從熱食到甜品~# 韓式甜辣炸雞塊- 出乎意料地仲係熱辣辣, 炸雞裸滿甜酸醬, 十分開胃!#烤牛肉餅年糕卷 - 牛肉餅口感十分軟和鬆化, 配搭帶QQ口感的年糕又幾MATCH WOR#手工泡菜飯糰- 帶有微辛辣味的飯糰則比較普通 泡菜味可以再強一點~#牛油果焗飛魚籽醬太陽蛋- 三種食材的配搭一開始會覺得莫名其妙, 但吃下去又異常地MATCH! - 牛油果軟滑的質感配上粒粒飛魚籽醬 口感極佳!#乾柿釀芝士合桃- 又是第一次嚐試這一種配搭 吃下去就是感覺很養生的甜品LOL最後還有The Face Shop 旅行裝護膚套裝送 (應該是在做CROSS OVER活動?)

2人份量都是HKD288, 唔單止影得睇得仲食得~

這個TEA SET從底部開始吃, 從熱食到甜品~

# 韓式甜辣炸雞
- 出乎意料地仲係熱辣辣, 炸雞裸滿甜酸醬, 十分開胃!

#烤牛肉餅年糕卷

#手工泡菜飯糰
- 帶有微辛辣味的飯糰則比較普通 泡菜味可以再強一點~

#牛油果焗飛魚籽醬太陽蛋
- 牛油果軟滑的質感配上粒粒飛魚籽醬 口感極佳!

#乾柿釀芝士合桃

2018-08-18
$150 (Tea)