2019-08-30 147 views
其實Ssoja Toast已經食過一排架啦但係之前一直都唔記得咗同大家介紹😂😂大家韓國講起早餐店一定有聽過Issac Toast,但其實依間鋪頭係本店韓國出名,有成過百間分店一啲都唔野少🤘🏻========================韓式多士三重奏 $38到呢度又點可以唔試吓韓國人氣第一嘅韓式多士三重奏🤤佢個麵包果然真係幾正,可以食得出佢搽左一層牛油喺麵包上一層又有係麵包上再攞去烘烤,所以脆得嚟有層香濃嘅牛油香🤓入面內饀夾左正方形形狀嘅蛋、火腿同煙肉,重點又點少得個醬汁,入面落左韓國總店自家嘅蜜糖芥末醬同奇異果醬,本來見到佢兩種醬汁唔少擔心佢會好油膩,但佢哋原來唔係嗰啲令人好濟嘅醬料,食落去帶點酸甜幾清新開胃,食完想再食喎,配返啲煎過偏油嘅配料食正正可以中和油膩感🤪不過個人覺得用上依啲普遍嘅配料定價就有啲過高,性價比其實就麻麻哋啦,一次半次就可以但長期食就寧願去食個飯麵啦~========================韓式漢堡扒拉絲多士 $48另一個人氣之選又點少得食漢堡包俾食漢堡扒啦但今次漢堡扒就腳係多士入面唔知又會點呢👀漢堡扒上面加左Mozzarella芝士同cheddar芝
韓式多士三重奏 $38
韓式漢堡扒拉絲多士 $48
另一個人氣之選又點少得食漢堡包俾食漢堡扒啦但今次漢堡扒就腳係多士入面唔知又會點呢👀漢堡扒上面加左Mozzarella芝士同cheddar芝士,兩張芝士半溶嘅狀態下仲會有少少拉絲效果添🤩個人覺得韓國下嘅口感都算厚實,但係肉味更多會更好🐒因為兩片芝士實質上係細過個漢堡扒嘅,所以食到邊緣嘅位置無咗芝士嘅幫手之下入口就會偏乾身🧐
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Ssoja Toast & Hotdog (佐敦)
佐敦彌敦道380號逸東酒店LG樓Food Hall B9及B10號舖