CHEF STAGE de Eddy Chu

2021-05-04 3151 views
今天很想吃海鮮西餐,發覺很久沒有去Chef stage by eddy chu,就打電話預先booking。由於預先打電話訂枱的關係,因此餐廳送鮑魚配冬陰公醬給我。大大隻鮑魚配上小辣冬陰公醬,原來味道可以這麼夾。雞肉凱撒沙律$128沙律菜新鮮,雞肉煮得嫩滑,在沙律上灑上煙肉碎及芝士碎,入口有不同口感。忌廉鮑魚冬陰海鮮湯$88本身都喜歡食小小辣的東西,見到有這個豐富前菜,當然要試下。賣相100分,有鮑魚,勁大隻帶子及蝦。冬陰公忌廉湯,有香料味及微辣,加上蟹子令我停不了口。而帶子肉質非常嫩滑,而鮑魚煙韌。蟹肉濃湯配鮮蠔杯$128非常濃厚的蟹肉味,蟹肉湯及鮮蠔杯是分開上的。待廳說要先飲半杯蟹肉湯,再一啖過飲鮮蠔杯,味道會更突出。而鮮蠔杯,是原隻大大隻生蠔!松露煮日本年糕$98日本年糕煙韌,每一口都是松露香味,直情連醬汁都要飲埋。原板加拿大鮮海膽配新西蘭聖子白汁扁意粉$228海膽控必試! 原板鮮海膽已經誇張,而且仲要超高質,非常新鮮,海膽味濃、入口肥厚 。意粉富彈性口感,而且又有聖子。吃時將海膽MIX入扁意粉,每一啖都是海膽鮮味!燒澳洲羊鞍$298勁大隻羊鞍,燒至7成熟, 外皮微脆,外層肉剛好

雞肉凱撒沙律$128

忌廉鮑魚冬陰海鮮湯$88

蟹肉濃湯配鮮蠔杯$128

松露煮日本年糕$98
日本年糕煙韌,每一口都是松露香味,直情連醬汁都要飲埋。

原板加拿大鮮海膽配新西蘭聖子白汁扁意粉$228

燒澳洲羊鞍$298
勁大隻羊鞍,燒至7成熟, 外皮微脆,外層肉剛好熟了而有焦香,內層肉粉嫩無血,肉質鮮美多汁,是我最喜歡的生熟程度。再點上芥辣醬,口感幼嫩,肉味更香濃, 羶香四溢。

朱古力心太軟配雲呢拿雪糕$88

• 忌廉鮑魚冬陰海鮮湯