bunbun_ching
Level 2
2024-10-17
8K views
Follow
收藏左呢間餐廳好耐好耐,終於的起心肝去試下!服務同食物都非常好,超級滿意!

經OpenRice book位同埋預先訂左個「尊貴品味扒房二人套餐」- HKD2123(已包加一)個餐有餐包,蟹餅兩個,頭盤沙律、湯同埋生牛肉片三揀二,主菜肉眼、T骨扒二揀一,甜品芝士蛋糕、朱古力心太軟二揀一,仲有兩杯餐飲,唔記得左影相,野飲我地叫左凍檸茶,檸檬同糖另上,紅茶底唔苦,嘢飲屬於正常發揮。

開頭睇到個餐得一個主食,勁驚會唔夠飽,最後我同老公都十分滿足,環境好服務非常好食物超級好食,甜品仲食唔哂,一定會再去過!

SIZZLIN’ 蟹餅 - 好多好多蟹肉,好食,比4星係因為入面都好多蟹殼,一路食要一路吐返出黎😅😅不過老公話佢吞埋落肚,佢會比5星,哈哈  #香港美食 #FoodieLife #美食日記 #DiningExperience

龍蝦濃湯 - 好濃味,有啲龍蝦粒,好好飲

頭盤三揀一,有凱撒沙律、龍蝦濃湯同埋生牛肉片,我哋揀咗沙律同埋湯,兩個都好大兜,差啲就食飽咗😂😂。 凱撒沙律 - 生菜好新鮮,有一片好脆嘅芝士片,沙律好似加咗少少醋,相比起平時嘅凱撒沙律冇咁膩 龍蝦濃湯 - 好濃味,有啲龍蝦粒,好好飲 #香港美食 #FoodieLife #DiningExperience

主菜二揀一有RIBEYE同埋T-Bone,我哋揀咗T骨扒,超級勁好食! T骨牛扒 - 我哋本身諗住叫五成熟,女侍應叫我哋考慮吓叫三成熟,因為牛扒由熱碟上會好似一路煮緊佢咁,最後我哋改咗三成熟,係非常明智嘅決定!食嘅時候大約係五成至七成熟,超級勁爆好食!牛扒又嫩又淋好多肉汁又有牛味。#香港必食 #DiningExperience #香港美食
SIDES - 有薯蓉同埋菠菜

SIDES - 有薯蓉同埋菠菜 奶油菠菜 - 本身諗住一餐入面都要食少少菜,但係呢個真係非常膩,下次寧願嗌兩個薯蓉#香港美食 #DiningExperience #FoodieLife
SIDES - 有薯蓉同埋菠菜

SIDES - 有薯蓉同埋菠菜 馬鈴薯泥 - 好食好Creamy ,又好香牛油味 #香港美食 #DiningExperience #FoodieLife

巧克力心太軟蛋糕 - 佢個蛋糕普通,但係心太軟入邊嘅流心朱古力同埋出面嘅朱古力醬都好正,雪糕又好好味,夾埋冇得輸。因為太飽,蛋糕真係食唔哂,只係食哂啲朱古力😂😂 #香港美食 #FoodieLife #DiningExperience
Like
Ratings
SIZZLIN’  CRAB  CAKES
CAESAR SALAD,  LOBSTER  BISQUE
T-BONE  (20-22OZ)
MASHED  POTATOES
CHOCOLATE  MOLTEN  CAKE