CHEF STAGE de Eddy Chu

平時都食普通餐廳,偶爾都要食靚餐廳,做下小資女。首先,餐廳既環境真係好好,雖然餐廳唔大,兩邊都係開闊既夜景,其中一邊係有海景添。要坐睇景位,我估要訂位陣要求埋。同埋,餐廳係有一位叔叔彈唱,都係一D鄉村風既英文經典歌,成個氣氛係好輕鬆歡快既。食到後段,凡係慶祝生日既,叔叔都會行去旁邊唱獨家生日歌 XD 都幾多人去慶祝生日呢坐低無耐,店員姐姐就俾杯welcome drink先,係老陳皮燉檸檬,真係好舒喉,感覺真係燉左好耐好火候。前菜-乳酪鮮蝦芒果沙律,清新開胃。餐湯有兩款,我同朋友一人一款,就可以試曬。冬陰功忌廉湯--好特別既湯,冬陰功加左忌廉,口感杰身左,有少少奶香,冬陰既酸味弱左,但都頗辣,成個味道好有層次同好豐富,但又出奇地好夾既黑松露蘑菇湯--濃郁既黑松露香味,蘑菇切粒,好多粒粒,口感好豐富前菜--松露白汁免治豬及魚肉雲吞雲吞幾鮮味,口感都實凈,配埋白汁一起食更好食焗連殼食法國田螺哩道菜係好驚喜!田螺肉已經拆左出來,釀係餅製既殼入面焗,賣相好可愛!味道都好好味,連脆脆既殼一起食,好玩又口味~原板鮮海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉一上台我同朋友忍唔住“哇”左聲,成板海膽一次過落!意粉有菇、
平時都食普通餐廳,偶爾都要食靚餐廳,做下小資女。
前菜-乳酪鮮蝦芒果沙律,清新開胃。
餐湯有兩款,我同朋友一人一款,就可以試曬。
前菜--松露白汁免治豬及魚肉雲吞
雲吞幾鮮味,口感都實凈,配埋白汁一起食更好食
焗連殼食法國田螺
哩道菜係好驚喜!
原板鮮海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉
一上台我同朋友忍唔住“哇”左聲,成板海膽一次過落!意粉有菇、聖子一齊煮,我地自己撈勻。
食落去,滿口海膽香味充滿口腔,咬落去,D蟹子會係口入面咬爆,感覺真係好得意。我 覺得係必食既!!未食完已經幸福感滿滿

慢燒美國牛肉眼
一上檯,見到分量已經令人興奮,慢燒係近來好流行既煮法,我比較少試,覺得牛扒肉質係比較軟腍,肉汁同牛味都好濃郁,正~
58%朱古力蛋糕
最後以精緻既蛋糕作一個完美既句號。
整體來講,餐廳環境氣氛都好舒服同放鬆,店員親切有禮。
食物出品真係有驚喜,款式係比較創新,出品見到係有用心製作,難怪門口係放滿獎狀同報道既剪報。
咁高質既餐廳,真係好值得支持,係約會、把酒談心既好地方,全力推薦~~

2019-07-24
  • 焗連殼食法國田螺