2018-12-27 9939 views
成班友行完山喺旺角搵食,咁多人,最好就係打邊爐。揀來揀去,女仔多,於是揀左美人鍋😆😂傳菜叔叔好開心咁放底個鍋然後祝大家都咁靚,同身體健康平安快樂 😂👏🏻👏🏻👏🏻咁當然大家咁話啦。美人鍋好多料,有一大隻烏雞,淮山杞子紅棗等,最重要係唔少得有豐富蛋白美顏必食嘅桃膠 😊另外再加料要響鈴、千層豆腐、手打各式丸、肥牛、手切牛肉。全部肉都好新鮮,而丸就更具特色。例如牛丸彈牙不特止,裏面芝心仲爆出嚟,真係好味到震~~想嗌好多菜,點知好多都未翻貨,只有蔬菜盆。不過後來食到一半果陣,店妹話冰菜剛翻貨,問我地要唔要,咁梗係要啦,咁好記性知我地想要乜,抵讚~ 冰菜新鮮又爽脆,正~另外仲嗌滷水鴨舌,係料未滾熟前都有野食下呀嘛。滷水鴨舌居然加花雕,味更香更好食😋食到大半,開始食湯料,烏雞好有雞味,更有酒味,啖啖肉}👍🏻埋尾食埋手打麵,夠彈牙,麵質靚,吸晒湯精華😋呢個台式邊爐,無得頂👍🏻👍🏻👍🏻 靚湯底加料新鮮,絕讚~ 而且環境好,服務亦周到,美滿❤️
成班友行完山喺旺角搵食,咁多人,最好就係打邊爐。

揀來揀去,女仔多,於是揀左美人鍋😆😂

例如牛丸彈牙不特止,裏面芝心仲爆出嚟,真係好味到震~~

食到大半,開始食湯料,烏雞好有雞味,更有酒味,啖啖肉}👍🏻

埋尾食埋手打麵,夠彈牙,麵質靚,吸晒湯精華😋

2018-12-23
  • 美人鍋