2019-10-19 3785 views
Shimo 全新壽喜燒套餐😋平時食壽喜燒一般都係配牛肉,今次霜月特別地採用左日本鹿兒島薩摩赤雞肉,啱曬鍾意食雞肉既大家😉呢個套餐只係秋冬限定,供應至11月30日,想試下既就要把握時間黎啦。餐廳具有木質簡約風,營造了温馨的感覺。除左有吧台直接望住師傅煮食,仲有卡位同私隱度高的獨立房。舒服的環境,加上美味的食物,今晚同朋友都好享受, 舒緩工作的壓力👭黑松露和牛鵝肝多士見到menu上新推出的a la carte咁吸引,忍唔住同朋友每人order一件。一聽呢個配搭已經垂涎欲滴,食落口更加滋味無窮😍香脆的蒜蓉包,入口即融的A5和牛片,完美覆蓋住厚身肥美的法國鵝肝。和牛上灑滿一片片黑松露,加埋秘製壽喜燒醬汁,層次豐富,令人一食便愛上😍而且唔會太油膩,因爲多士仲有夾住生菜,配搭得啱啱好。食完單點,正式到壽喜燒套餐的六度菜🍴有機雜菜沙律有機雞官草和水菜,三文魚籽作點綴,加埋醋同芝麻香,清新開胃。原隻汁煮鮑魚鮑魚肉質彈牙,本身已用秘製醬汁經煮得入味,再加上三文魚籽同鮮甜海膽,點埋香濃鮑魚肝醬👍旨味十足👍精選時令壽司分別有中拖羅,大拖羅,左口魚邊,深海池魚同海膽😋我既最愛當然係大拖羅啦,入口即融,肥美豐腴

黑松露和牛鵝肝多士

食完單點,正式到壽喜燒套餐的六度菜🍴

有機雜菜沙律

原隻汁煮鮑魚

精選時令壽司
分別有中拖羅,大拖羅,左口魚邊,深海池魚同海膽😋我既最愛當然係大拖羅啦,入口即融,肥美豐腴,油脂感重👍海膽壽司份量十足。深海池魚佐以魚子醬。

壽喜燒配 日本鹿兒島薩摩赤雞肉和雜菌
壽喜燒醬汁採用和牛牛脂,牛筋和牛肉,加埋日本醬油同埋秘製材料煮3-4小時,味道濃郁😉侍應首先幫我地放雜菌上鍋,再倒壽喜燒汁, 烹煮數分鐘等雜菌吸收醬汁的精華😋再落雞肉,煮熟後點上蛋黃汁,雞肉有彈性👍

霜月堂煮雞肉黑松露丼
繼續食緊既時候,侍應已經安排一雞二食既第二種食法😊加埋雞蛋,洋蔥,同黑松露,味道馥香😘簡單一碗珍珠米飯,加少少嫩滑雞肉,煮到淋身的洋蔥同黑松露,完美的丼飯就誕生啦😆❤️

甜品
芝麻雪糕
甜品可以揀芝麻,綠茶,咖啡味雪糕同柚子雪芭。我就揀左最愛的芝麻雪糕😍芝麻味重,雪糕軟滑😋

Type of Meal
Dinner