2019-01-02 7286 views
小週末,想同父母一齊出去食餐特別D,預早了一星期BOOK位! 起初見OPENRICE有咁多個笑哈哈,心諗應該唔會伏點知......係我地食過咁多間之中,最差差差。當晚6點9,在樓下已經見到幾個職員去派單張招客。爸覺得可能因為唔掂,先要不斷兜客,心不敢抱寄望。上到去,還未坐滿,雪糕櫃放在升降機前,應該都係環境太細關係。職員安排我們去卡位,又仔細介紹一下有火煱、海膽/生蠔贈送我們點了壽喜燒,牛肉好鞋。即使有點餐紙有火煱配料揀,但我們都沒有叫過,因為主要想吃刺身。第一籃刺身好快就送上。海膽/生蠔都到了! 貨色非常一般,刺身叫了一次都唔想再來。馬拉盞炒通菜、炒蜆、一口和牛、魷魚鬚、清酒煮蜆,全都是凍的!瑞士汁雞翼、燒海蝦,肉質都是脢!韓式的牛栢業和帆立貝、牛舌,醬汁都濃過頭,調味也不好吃!雞軟骨的味道都不好!一口豆腐、芝麻雞翼和蝦卷,是比較可以,起碼是熱的。諗住冇野好吃,也叫蟹粥頂肚,稀得來都係唔熱!!!!壽司方面,只是叫了幾款,起初不敢叫咁多,好吃的再ENCORE、可惜,只有一轉....蟹籽未上枱已經掉晒,扣分吧!生食物唔太OK,神戶和牛卷比較安全。 其實都唔係食左好耐,因為D野上的好快,但
點知......係我地食過咁多間之中,最差差差。
我們點了壽喜燒,牛肉好鞋。

第一籃刺身好快就送上。海膽/生蠔都到了!

貨色非常一般,刺身叫了一次都唔想再來。

瑞士汁雞翼、燒海蝦,肉質都是脢!

一口豆腐、芝麻雞翼和蝦卷,是比較可以,起碼是熱的。
諗住冇野好吃,也叫蟹粥頂肚,稀得來都係唔熱!!!!

其實都唔係食左好耐,因為D野上的好快,但好快已經係LAST ORDER。第一次落單,有幾款前菜都未到,其後再畫,都依然沒有來。
炸天婦羅,皮又厚又淋。榴槤炸蛋在吹單的情況下到,味道不是強烈,雖然脆口但又唔係好好食!其差的是炸雪糕,一放落口就吐。再一吹單之後,心太軟係實心的。牛油焗菇太重牛油味,好肥。日式炒雜菜熱上,未飽的情形下,快速KO。
雪糕時間到,爸食了韓國水果雪條; 我食韓國芝士蛋糕味雪條、迷你雙色雪糕杯、榴槤雪條。芝士蛋糕味雪條係其他放題都見過,但第一次試,非常好食!

整體來說,這個價錢食到咁差,真係好唔值,除了雪糕,都唔知有咩係值得叫。
幫趁同級的放題,相信會食得好好多囉!!!!!!今次都唔知係咪信錯食評了!!!!
2018-12-08
Type of Meal