2022-04-30 334 views
上星期六行經樂富廣場就搵地方食晏,見有食開的上海姥姥又冇乜人,而且仲有下午茶餐,所以和男友一人叫一個餐再加配小籠包和芥末小雲耳😋下午茶餐可加配小食,我最鍾意食小籠包當然要加配😋每人都加配2粒就唔洗爭😂還點了輕量版芥末小雲耳,芥末令小雲耳更清新😊主食點了五香牛肉拉麵和菜肉雲吞拉麵,我和男友習慣交換餸來吃,所以我用2粒雲吞來換他的五香牛肉。五香牛肉不過不失,然後問題來了,我吃第一粒雲吞時覺得冇乜野,吃第二粒一咬是酸的😨😨😨即時問男友有沒有覺得雲吞酸,佢話佢都食到有一粒有少少酸酸地,但我嗰粒好明顯係變左質冇可能食到,於是即時向店員反應,但那女店員第一下回應是話我食曬,我話返俾佢聽我分左2粒俾男友,1粒冇事,1粒咬左一啖覺得酸冇再吃,我只係話返俾佢地知 (廢事佢地以為我想呃飯食咁😑)佢先話會睇睇,然後那女店員同一個男人講完,男人就話會入去(廚房)睇睇,我唔知佢地係米睇完就算,到我地埋單都冇講返點情形,但我食完之後夜晚就肚痛肚瀉😵😢呢間分店d食物質素真係食過咁多間裡面最差,下次經過都唔會再幫襯😑

招牌小籠包

還點了輕量版芥末小雲耳,芥末令小雲耳更清新😊
芥末小雲耳

五香牛肉拉麵