2023-05-02 603 views
今日嚟到以前中學成日會去嘅呢條街食嘢,咁多年冇返嚟已經變咗好多,我以前我食開嗰間譚仔雲南米線,而家已經開到周街都係,但就俾我搵到呢一間雲南老巷嘅特色小窩過橋米線,算係一間幾有仿古特色嘅小店!我叫咗個秘製醬汁炸醬湯撈紅薯,配腩肉同埋秘製御苑,腩肉方面都有幾多,而且佢個碗麵本身比較大碗,而秘製魚丸方面,我就唔覺得有咩咁特別,因為我鍾意食啲丸類都係比較彈牙爽口嘅,而佢呢一隻手打魚丸可能個肉質方面就比較軟身,咬落去林啤啤,但入邊就有啲餡料,都算特別嘅!最後因為佢嗰個秘製湯底嘅炸醬都有少少辣,雖然我已經叫咗老闆娘唔好俾咁難,但我都要叫返支豆漿中和一下,豆漿冇乜特別,但係下次會想試吓佢嘅撈麵同埋小窩米線同譚仔嗰啲有咩唔同呀?期待下一次再幫襯!