2022-08-05 184 views
19:35 經手機落單,點左鐵板串燒脆滑雞 (紅酒磨菇汁)配野菜蒽炒薯,配黑椒汁另上。註明係要薯菜。飲品係凍蜂蜜檸檬茶。問題:1. 叫左薯菜,黎左白飯2. 白飯又乾又硬,似煲底飯3. 紅酒磨菇汁冇紅酒味,啲雞面頭冇汁,食完啲雞都只係搵到一細片菇類物體 (我係為左個菇先至入黎食嘅)4. 叫侍應換走個飯,佢地收走完成盤野又原封不動送返埋黎,叫我可以唔洗郁啲飯,由得啲飯留在鐵板上 (墊在𦛏串下面),佢會另外上過啲薯菜俾我。啲飯太大份,而且我平時係戒飯,晚餐盡量唔食飯,佢而家叫我留住啲飯在盤上,又唔拎走,咁我淋汁咪俾啲飯索走哂啲汁囉,咁啲雞串又點保持有暖嘅汁黐住呀?5. 啲雞串和黑椒汁勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸勁咸6. 食食下隔籬枱個食客都話啲飯有問題,想唔要,成碟飯好似冇咩食過咁7. 另外送來嘅薯菜原來係紫薯,冇其他菜了8. 鐵板上本身有啲類似椰菜和洋蒽嘅物體,但味道似韓國嘅醃菜,又酸又辣,更離譜嘅係,連洋蒽皮都炒埋俾個客食,根本咬唔開9. 全餐最可以入口嘅係蜂蜜檸茶和紫薯,但呢兩樣係唔洗廚師技術都識整嘅全餐盛惠$92,19:30入座時,餐廳半滿,冇人等位。

問題:
1. 叫左薯菜,黎左白飯
2. 白飯又乾又硬,似煲底飯
7. 另外送來嘅薯菜原來係紫薯,冇其他菜了

全餐盛惠$92,19:30入座時,餐廳半滿,冇人等位。
鐵板串燒脆滑雞 (紅酒磨菇汁)配野菜蒽炒薯
鐵板串燒脆滑雞 (紅酒磨菇汁)配野菜蒽炒薯
Other Info. : 問左職員話啲飯唔食最後佢地會倒,為免折墮,我叫左加汁將啲飯帶走 (做第二日返工嘅 lunch),佢話唔洗加錢嘅,事後我食啲飯,真係好硬,落左汁好啲啲,但啲汁好咸好咸好咸。 問左職員,原來呢間翠華之前啲廚師走哂,換哂人。我上年食過燒春雞係好好食,但職員話自從換左廚師,啲燒春雞好淡味。 究竟而家啲廚師係咪真係廚師黎架?啲味覺咁差?又唔識煲飯煮餸!
2022-08-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)