La BASE HK琴晚去咗尖沙咀一間樓上酒吧,呢間酒吧近地鐵站,喺余仁生中心3樓。入到呢間酒吧感覺好舒服,入面空間好大,有室內同室外比你揀,輪椅人士就唔適合坐喺室外,因為有梯級連我塊板都解決唔到,不過室內相當寬落,可以坐到大約50個人,而室外可以坐到大約30人,除此之外,老闆娘歡迎大家帶寵物嚟,一齊喺呢個咁寧靜嘅地方吹吹水,飲返杯chill返一下,仲接受包場添!1.白酒煮大蜆配蒜蓉包$288(9/10)呢度白酒煮大蜆簡直正到不得了,每一粒蜆肉都脹卜卜好飽滿,又無沙,再點下白酒汁一齊食鮮味更突出!😋😋😋蒜蓉包好脆,蒜蓉味好出!👍2.意式烤本地農場走地雞配有機蔬菜$308(9/10)呢度d雞係用本地農場無激素走地雞,雖然隻雞係半隻,但都好大隻,而且雞肉肉質嫩滑,外皮烤得好脆,再配埋有機茄子、翠玉瓜、紅椒、黃椒、西蘭花同蕃茄仔,好好味!👍😋😋3.Pizza Margarita$288(8/10)呢個Pizza係素Pizza,加埋三重芝士完全唔覺得好「漏」,Pizza上面仲放滿咗好清新嘅羅勒葉,Pizza係薄批嚟,應該係8吋,個底好脆,素批嚟講好唔錯!👍👍👍4.Cocktail Mimosa
La BASE HK

1.白酒煮大蜆配蒜蓉包$288(9/10)
蒜蓉包好脆,蒜蓉味好出!👍

2.意式烤本地農場走地雞配有機蔬菜$308(9/10)

3.Pizza Margarita$288(8/10)

4.Cocktail Mimosa$98(9/10)
呢杯Cocktail係橙加香檳,幾好飲!

5.Virgin Mojito$78(9/10)
呢杯Virgin Mojito係加咗檸檬同梳打,飲落甜甜地原來仲加咗自家製有機蔗糖,上面個紫色bear入面係蝶豆花!

2人總共價錢$1166,有加一服務費!

個人口味總評分:8.8/10

地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓

#labasehk #樓上酒吧 #酒吧 #寵物友善 #尖沙咀美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 白酒煮大蜆配蒜蓉包