2022-10-17 191 views
今日愛人揀選左一間隱世餐廳低調地同我慶祝生日餐廳位於山道48號如果你跟地址搵你唔係好熟西環一帶嘅路你一定搵唔到,正確要由南里一直去到尾離遠見到牆上有個投射logo先至搵到小店裝修簡約但舒服的,沒有太多花巧嘢,門口可以泊少量車的,對於揸車人士都好方便入到餐廳主要由三位美少女主理,好有禮貌招呼到位,一切簡簡單單但乾淨舒服。我地點選前菜香煎帶子~係簡單但係新鮮好食。八爪魚~配唔記得乜嘢汁但配搭好味嘅。蘑菇忌廉湯~蘑菇味濃雖然簡單,但比起我在JW Marriot (Flint )的更勝一籌,只要用心其實簡單已經好好味。另外愛人為我預留一份Rib Eye Steak,配薯粒。牛肉一大件切件上碟的,所以只有邊位係Grill香,但肉質嫩口都好有牛味都唔錯。我個人比較喜歡底面Grill香裡面juicy的做法另揀選一份黑毛豬配蕷果汁醬~味道ok的但我略嫌佢乾咗D唔夠Juicy尾聲一件芝士咖啡cake~呢件cake有淡淡芝士味襯托咖啡嘅香味出晒嚟,喜歡食芝士咖啡嘅人一定會好鍾意,兩者配合得非常好味,我個人覺得可以媲美酒店級數⋯⋯今晚食得好開心大滿足,埋單大約一個人四百零蚊,交足功課下次有機會再嚟⋯下次識路
今日愛人
揀選左一間隱世餐廳低調地同我慶祝生日

我地點選前菜
香煎帶子~係簡單但係新鮮好食。

八爪魚~配唔記得乜嘢汁但配搭好味嘅。

另外愛人為我預留一份Rib Eye Steak,配薯粒。

今晚食得好開心大滿足,埋單大約一個人四百零蚊,交足功課下次有機會再嚟⋯下次識路了

2022-10-16
Celebration