2023-01-06 527 views
唔講大家都唔知,我係一個超鍾意打麻雀嘅人🀄️☺️ 早排又有雀局約左我入大西北,我就出發去朋友屋企打個靚牌,打到夜晚,朋友就話最近食左間幾好食嘅印度/土耳其餐廳。我自己本身唔太食得辣,但我都要同大家講,真係好好食!😋不過餐廳位置唔算方便,位於元朗村屋,所以揸車入去會比較方便,而且附近亦都有泊車位置美味屋 (元朗)元朗石崗上村6A地舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鐵板串燒雞肉(6件) $68 👍🏻👍🏻👍🏻佢呢個烤雞外表睇雖然全紅,望落去好似好難,雖然的確有少少,但係都係我接受範圍之內。佢呢個烤雞個人極力推薦大家去食,因為每啖雞肉都充滿着雞油同辣味,而且肉質非常之鮮嫩。蒜蓉薄餅(4塊) $18 👍🏻👍🏻👍🏻呢個蒜蓉薄餅超超超級好食‼️,新鮮嚟到一定要馬上溝咖喱醬一齊食。佢所有薄餅都係新鮮即整,所以每一塊都係熱辣辣同脆卜卜送上,我同啲朋友食完馬上再order多轉!😋😋蒜蓉炒生菜 $38普通蒜蓉炒生菜,相反呢啲中式菜就比較遜色少少,比起其他印度同土耳其菜的確係有比較傷害濃汁牛肉 $72 👍🏻👍🏻濃汁咖喱牛肉,每一舊牛肉都煮得好淋,食完唔會黐牙就係我一個嘅標準,喺order之前我預先

美味屋 (元朗)
元朗石崗上村6A地舖

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: 💰
抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鐵板串燒雞肉(6件) $68 👍🏻👍🏻👍🏻

蒜蓉薄餅(4塊) $18 👍🏻👍🏻👍🏻

蒜蓉炒生菜 $38

濃汁牛肉 $72 👍🏻👍🏻
濃汁咖喱牛肉,每一舊牛肉都煮得好淋,食完唔會黐牙就係我一個嘅標準,喺order之前我預先同個侍應講要小辣,咁先啱啱好符合到我食辣嘅標準,如果唔係應該會辣到我死。如果呢碟菜以小辣為標準,我覺得佢係非常之好味,因為佢可以同薄餅夾之餘,而且本身自己同牛肉都好夾

咖喱雞肉 $55 👍🏻👍🏻
個人嚟講,我其實最鍾意食雞肉,其次係牛肉。而呢一碟咖喱雞肉,每一舊雞個份量到適中唔會過大或者過細,而且都係啖啖肉,唔係骨頭。但係佢呢個咖喱汁就會比較淡味比起濃汁牛肉,所以鍾意潭尾少少嘅朋友仔可以嘗試呢個咖喱雞肉😋

烤雞腿 $25👍🏻👍🏻👍🏻
呢個烤雞腿其實就同上面串燒雞肉一樣嘅肉質,但係佢就自己一隻雞髀,因為我自己唔會食飯,所以自己嗌左一個雞髀去填飽個肚,但係估唔到喜出望外,本身雞髀下一個非常鮮嫩嘅部位,再加埋佢嘅調味手法真係完全衝擊左我對雞髀味道嘅認知‼️
鐵板串燒雞肉
蒜蓉薄餅