2020-05-24 198 views
今日約咗一個好耐冇見嘅朋友,佢最近都有食素嘅習慣,於是佢就選擇了喺佢公司附近嘅一間西餐。呢間餐廳入口好隱蔽,喺橫街嚟嘅,上到去餐廳燈光暗暗地,好有氣氛。唔知係咪好耐冇見所以特別好胃口,我哩個朋友點左好多食物🤣🤣。薯條伴黑松露醬:薯條係用新鮮薯仔做的,會見到有少少薯皮,炸出嚟外脆內軟,配埋黑松露醬簡直一流。不過份量真係多到要打包🤭🤭鮮果柚子醋沙律:有好多新鮮水果,例如橙、奇異果、士多啤梨、藍莓,仲有番茄同新鮮沙律菜,配埋柚子醋,食落令人好開胃。白松露牛肝菌忌廉湯:好香白松露味,配埋多士,正👍🏻。青醬堅果長通粉:估唔到朋友會叫哩個通粉,本來我真係冇乜興趣,點知好意外哩個長通粉好好食,青醬冇乜草青味,配埋芝士同nuts 一齊食,口感豐富。白松露虎茸菌扁意粉:出面好少見有白松露意粉,所以我揀咗哩個。白松露汁加埋d菇同扁意粉,好味到成碟可以自己一個食晒😂😂fruit punch: 朋友竟然叫一jar,不過真係好抵飲,啱晒幾個朋友暢飲一番(不過今晚我得兩個人🤣🤣)

薯條伴黑松露醬

鮮果柚子醋沙律

白松露牛肝菌忌廉湯:好香白松露味,配埋多士,正👍🏻。
白松露牛肝菌忌廉湯

青醬堅果長通粉