2020-06-19 771 views
自己非常少去坑口村食飯,但就係愈隱蔽既地方,愈有黃金寶藏!我地8人預早訂左檯,好彩有訂因為店內似乎只能坐10幾人左右,如果要食建議都book位先。幾中意呢一type格局細細地既居酒屋,感覺非常private,好似包起左個場既feel!我地先試了店員推介既燒鮑魚,又整得幾靚,鮑魚無太多額外調味,可以一試是不錯的。跟住試左呢個燒魚,完全唔記得佢叫咩名噜..但輕輕用鹽再燒既魚,送酒就一流!而且魚唔會太咸太乾,比手掌size還要大,係share食既好品黎。呢個京蔥燒豚肉唔錯,如蔥再多D更好,肉燒過後可口juicy,食一客都唔夠。另外散叫左一D壽司,反而壽司價錢有少許貴,約25蚊起一件,不過呢件左口魚就正正子,唔係平時既又幼又薄既左口魚黎。相反,大大片加上少少燒汁,幾開胃又滿足。呢個軟殼蟹沙律都係當小食咁食XD 一邊食炸野一邊食番D菜以達至心理平衡! 蟹比相像中細舊,但沙律黎講都ok!  平時食居酒屋都有叫開油甘魚鮫,今次都唔例外。呢件油甘好多肉!!!!!又香又滑既魚鮫加上少許lemon,係清清地食既好選擇。發現呢到燒物唔錯,呢條茄子都好味,除左有平時蒜頭粒之外,燒得黎keep到皮唔lon哂又好
自己非常少去坑口村食飯,但就係愈隱蔽既地方,愈有黃金寶藏!

燒鮑魚

蔥燒豬

左口魚壽司

軟殼蟹沙律

平時食居酒屋都有叫開油甘魚鮫,今次都唔例外。
燒油甘魚鮫

發現呢到燒物唔錯,呢條茄子都好味,除左有平時蒜頭粒之外,燒得黎keep到皮唔lon哂又好水份,一絲絲食停不了。
叫左兩條!
燒茄子

食日式緊係要試下D刺身飯,有2舊海膽、幾隻甜蝦加3片帶子既刺身飯都算係滿足,飯量唔算多但一個人食應該就會岩岩好。
最緊要海膽,係呢個飯既精髓。
帆立貝海膽甜蝦飯

叫左個鰻魚飯,正常無太大特色。

呢個甲羅燒比想像中咸左D,皆因飯素太多了,而明太子又咸咸地本身,撈埋一齊就比飯素搶哂D味。
不過有得玩就好,如果下面有得燒住仲正,D蟹膏就可以熱D。
甲羅燒

呢個燒芝士年糕掂哂,外脆內軟之餘唔油膩,芝士都唔會太濃,適合想食下有咬口既東西但又唔想咁膩既人。
燒芝士年糕

呢個炸金菇還好,有D太炸又熱氣得黎無咩咬口。
炸金菇
Other Info. : 店員有禮。
2020-06-18
Celebration