🇯🇵好耐冇食日本野 去開青衣上堂 黎左呢個新日本餐廳試下🎎餐廳位置唔近青衣地鐵站 但沿海邊行過去都只係十五分鐘內 食飽行番去都好舒服 吹吹海風🇯🇵餐廳好有日式居酒屋感覺 牆身都有日本公仔裝飾 🥦黑松露枝豆黑松露加左一d和風醋 好新鮮嘅配搭 非常開胃🍣刺身組合有三文魚,油甘魚同帆立貝。三文魚同油甘魚都好厚切 好鮮味 完全唔覺得雪左好耐🍣牛油果軟殼蟹卷卷物鋪滿左沙律醬 軟殼蟹炸得超級香脆 咬落去索索聲🍲清酒煮蜆呢個平時去日本餐廳食得多 但咁大隻蜆真係第一次見 好肥美嘅蜆 嗒嗒肉 份量都好多🥚蟹羔玉子燒蟹羔做餡糕比較少見 所以叫咗黎試吓 蛋好滑 頂佈滿左蟹子🦑汁燒原隻日本魷魚真係好大隻 有前手臂咁長 魷魚好淋 完全唔會係擦子膠感覺 醬汁似燒烤汁 夾埋d蔥一齊食就唔會覺得膩 兩個人都可以KO一條🍢脆皮風鱔呢個名真係有改錯 個皮係脆到不得了 但魚肉係好滑 肉質厚實 超好食超高質🤤好想無限encore🍢免治雞肉棒一上菜見到雞肉棒配上一兜蛋漿可以點 個感覺好日本 🤩點左蛋漿嘅雞肉棒更加滑 雞肉棒入面有軟骨 增加口感🍰日本岩鹽意大利切餅呢個千層蛋糕好特別 中間夾左一層蛋糕 tiramusu味 好濕潤

🇯🇵好耐冇食日本野 去開青衣上堂 黎左呢個新日本餐廳試下

脆皮風鱔

🍢免治雞肉棒
免治雞肉棒

🍰日本岩鹽意大利切餅
呢個千層蛋糕好特別 中間夾左一層蛋糕 tiramusu味 好濕潤 個蛋糕好好食 好少係日本餐廳都食到咁高質嘅蛋糕
絕對係一個非常完美吧ending
日本岩鹽意大利切餅

🇯🇵食物質素整體都好高 而且服務都唔錯 店員會同你傾下偈 介紹下野食 問下食物質素

🎎大家去開青衣都好值得去試下

刺身組合