2021-12-25 3258 views
太子區有多間餃子店,能在此區扎根實屬不易。由於工作關係,近月經常在太子區出沒,竟然被我發掘到一間隱世餃子店-家後。因為想試多不同款式餃子及小食,所以今日約埋朋友一齊食。我地叫左一個煎餃套餐,一個湯餃套餐,另外再叫多2個小食及甜品,非常滿足。⭐煎洋蔥豬肉餃+日式飯糰+凍檸茶$5🥟餃子煎得香脆,有外脆內軟的感覺;加上香甜洋蔥豬肉餡料,配上自家製香辣菜脯,相得益彰。🍙飯糰採用日產米,香甜軟糯,混合了牛蒡絲,超級好味。⭐雲耳椰菜豬肉湯餃+日式飯糰+熱檸水$51湯餃附有粉葛老火湯,餃子餡料充足,食落就知用料十足,絕無偷工減料。⭐酥炸豬肉丸$25用薯仔混和豬肉再炸成細細粒小丸子,炸得剛剛好。⭐滷水豬大腸$20豬大腸滷得非常入味,味道調校得啱啱好。⭐日式手作芝士蛋糕$25朋友叫左一個原味手作芝士蛋糕🧀,絕對係驚喜之作;蛋糕入口香滑,可見是心機之作;而且性價比高,絕對能與附近cafe的蛋糕比拼。
太子區有多間餃子店,能在此區扎根實屬不易。

因為想試多不同款式餃子及小食,所以今日約埋朋友一齊食。

凍檸茶

⭐煎洋蔥豬肉餃+日式飯糰+凍檸茶$5
煎洋蔥豬肉餃

日式飯糰

🍙飯糰採用日產米,香甜軟糯,混合了牛蒡絲,超級好味。

⭐雲耳椰菜豬肉湯餃+日式飯糰+熱檸水$51

雲耳椰菜豬肉湯餃

⭐酥炸豬肉丸$25
酥炸豬肉丸
酥炸豬肉丸

用薯仔混和豬肉再炸成細細粒小丸子,炸得剛剛好。

⭐滷水豬大腸$20
滷水豬大腸

豬大腸滷得非常入味,味道調校得啱啱好。

⭐日式手作芝士蛋糕$25
日式手作芝士蛋糕