2017-01-28 2944 views
香港要食到好味咖哩真係唔簡單,試過好多間,甚至話係正宗印度菜的,都好似唔係咁岩心水,直到今日竟然俾我誤打誤撞,食到一碟令我滿意的咖哩店鋪係走懷舊裝修路線,牆上有老香港的照片,帶你番番去以前的風景有多個常餐俾你選擇,有麵有飯,由11點供應到6點,又係岩晒我呢個懶訓怪,晏一晏黎都仲有得食咖哩三寶飯($62)三寶即係有牛肚、牛腩、牛脷,仲有薯仔,三種牛都炆到好淋,咖哩我揀左小辣,辣度剛剛好,咖哩真係好香,好味到我撈晒全部咖哩落飯度,咁大碟飯我竟然食晒蝦籽腩撈麵 ($54)老公揀左個撈麵食,我試左少少,牛腩一樣已經炆到好淋,仲要係坑腩,麵唔算重鹼水味,俾左好多蝦籽油菜 ($15)油菜揀左生菜,可以免費加腩汁有時唔一定要去高級餐廳先有好野食既,所以我咁鐘意周圍試不同的小店,經常俾到驚喜我
咖哩三寶飯($62)
蝦籽腩撈麵 ($54)
油菜 ($15)
油菜揀左生菜,可以免費加腩汁
2017-01-25
$70 (Lunch)