今日去官塘返工, 一個星期第一日, 唔食一餐好西邊有動力做到星期五
同一位同事去食飯, 因為官塘附近好多工廈, 所以有好多食店午餐都係大排檔方式經營. 但係天氣太熱, 完全唔想食中餐, 上網一search inside kitchen, 命運就帶左我地去依間餐廳

一入到門口就俾左我地一個好舒服感覺, 一D悶熱感覺都冇, 令到人好放鬆, 位同位之間唔好有空間, 可以令每個食客都好有獨立空間
服務態度好好, 一入門口就問我地會唔會太凍, 需唔需要轉位置, 值得一讚

送上menu後, 唔會位定定俾壓力你快快點菜, 可以慢慢諗想食咩, 好岩有選擇困難症的我

我叫左西班牙黑毛豬豬鞍架+意粉, 同事就叫左澳洲西冷(7成熟)+意粉, 叫多左一個沙律同焗蠔, 個個lunch set都希跟湯
唔係平時食開d罐頭湯開水feel.
好滑, 湯入面有蘑茹粒, 味道好香, 唔會有好咸感覺
一人2塊, 好脆, 唔係預先做, 蒜蓉包真係好包而唔係蒜蓉餅, 唔會好乾但又夠香口, 一定要食
先講意粉, 真係好屾色, 唔會好粉, 好有彈性, 起水時間好好, 唔會太生, 蕃茄唔會太酸, 好易入口
西冷7成熟, 廚師控制火侯好準確, 煮法好認真, 做到將肉鎖係肉入面, 肉汁非常豐富, 唔會有老的感覺
就算係焗蠔, 都可以食到鮮甜味, 好多汁, 正
豬鞍架第一次食, 本第都擔心會唔會好似豬排咁好實, 點知係過份擔心
豬鞍架一d都唔肥, 但唔知點解肉質好鬆軟, 唔係用鬆肉粉感覺, 可能真係來源品質高