2013-12-31 3812 views
今日除夕, 灣仔要搵到地方食午餐又好食既都已經滿晒, 唯有訂1點半改遲少少食希望有枱.早到左10分鐘, 所以都係要等一等, 1行7人傾住等又唔係真係等好耐.  終於1點半左右有枱, 入內真係高朋滿座.  因為第一次食呢間一直想試既餐廳, 所以都有留意佢地既UNLIMITED SALAR BAR同餐湯, 7人叫了4個跟主菜既餐HK$175+10%SHARE食, 另3位叫唔跟主菜既HK$125+10%.自助吧實在太好味, 有煙三文魚同另一款白魚不過都係三文正得多, 有2款德國腸, 沙律, 哈密瓜密瓜, PIZZA, COLD CUT2款, 小麵包, 唔多但都好充實, 由侍應送上餐湯(什菜湯), 好味道, 食左2ROUND已經有6-7成飽, 真係後悔叫左4個MAIN COURSES添, 第2輪既粟米CREAM湯要自己落單, 我叫左不過埋單都未到, 所以無試到, 但有飲既同事都話好滑好好飲仲好多粟米添.4個主菜係 : 肉眼扒, 雖然全熟但唔UN, 有肉汁喎 / 豬後頸肉2片薄薄既, 肉質幾滑又彈, 唔錯 / 魚拼2隻炸蝦跟墨魚麵, 魚都OK, 但未至於好好味, 蝦我無份食唔知 / 最後係個春雞

4個主菜係 : 肉眼扒, 雖然全熟但唔UN, 有肉汁喎 / 豬後頸肉2片薄薄既, 肉質幾滑又彈, 唔錯 / 魚拼2隻炸蝦跟墨魚麵, 魚都OK, 但未至於好好味, 蝦我無份食唔知 / 最後係個春雞, 肉好鞋唔JUICY, 最差都算係佢.  主菜既SIDE DISHES奶油煮薯仔, 炸薯仔, 薯蓉都好好味, 我食到好飽肚.

跟住仲有甜品: 芒果布甸杯跟奶凍1件, 不過可能食完布甸就覺得奶凍唔甜, 同埋本身唔鐘意個奶凍下面既椰絲底.  個凍檸茶係最弱, 不過食物太好味或者下次都係叫咖啡比較穏振.

全餐飯大家都食得好開心, 如果唔係NEW YEAR價錢加左價, 平時好似係100樓下SALAR BAR+SOUP一定會ENCORE.
2013-12-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)