2022-04-20 1572 views
雖然唔係成日嚟食,但係都知道呢度有個主打係咖喱羊+鴨髀飯,食過幾次,質素都真係幾唔錯,因為性價比實在太吸引,羊+鴨髀+湯都係$62,所以我每次都淨係叫呢個。今日係附近做完嘢諗住再食多次,一坐低當然叫呢個飯啦,點知個姐姐同我講一直都冇呢個拼法,要咁樣拼就要$9X,我就覺得奇怪,明明上個月先食過一次,都係$62,點會冇喎,之後個姐姐堅持話開咗10幾年一直都冇,講咗幾句之後好似好唔耐煩就行開左。之後我就即刻上黎OpenRice睇,原來我無老人癡呆,張相仲要有埋價錢,我俾埋張相俾個姐姐睇,個姐姐都仲要死都話無,谷鬼氣最後就走人。其實我都明,而家呢個市道,咁樣拼法的確好唔合經濟效益,始終呢啲小店都要生存,你照直講其實我真係OK,都會乖乖地叫個咖喱羊飯,手頭鬆動啲都會加錢嗌雙拼,但最唔爽既都係姐姐既態度,好似食就快啲落單唔食就快啲走人咁樣,附近又唔係冇嘢好食,唔食你咪唔食你。