1K
2021-11-09 540 views
阿仙奴主場餐廳,有幾間分店,今日我哋就選擇左去油麻地呢間,好方便,地鐵站行1分鐘就到,雖然我不是球迷,但亦都被呢間餐廳嘅裝修吸引住,餐廳場上掛滿阿仙奴球員嘅球衣,最醒神係枱枱櫈櫈,灰色枱襯左紅色櫈,好多紅色嘅擺設,呢個環境,食嘢都食得開心啲,今次嚟呢度食主要係朋友黎過,介紹呢度啲嘢食又好食又抵食,咁我一定要嚟試吓啦😋▪️🧆Set Dinner 包左沙律,餐湯,麵包,主菜和飲品🥗南瓜雜菜沙律用一個靚靚嘅玻璃甖裝住沙律上枱已經好有心思,令人食慾大增 ,新鮮沙律菜,南瓜加上黎麥,配埋黑醋醬汁,口感豐富,新鮮好味,胃口已經打開🫕甘荀湯湯好濃甘荀味,好Creamy ,但仍然食到甘筍蓉,而且調味剛好,好清甜🧄蒜蓉包即烘嘅蒜蓉包,好香濃嘅蒜蓉牛油味,而且麵包外脆內軟,非常好食,我是麵包控,一塊實在唔夠我食,簡單嘅一塊伴湯麵包,亦睇得出餐廳嘅用心,絶對唔馬虎▪️🥘雜肉扒 $188(雞扒,牛舌,德國腸,溫泉蛋)~雜扒是小時候最愛食的扒餐,因為有好多嘢食好開心,長大咗之後都會時常掛念,今次試吓呢個係改良版嘅雜扒,非常有驚喜。~雞扒煎得皮脆肉嫩,而且好入味,最好食就係個牛舌,好厚身但係整得好軟淋,超正💛腸仔就係

▪️🧆Set Dinner
包左沙律,餐湯,麵包,主菜和飲品

🥗南瓜雜菜沙律

🫕甘荀湯

🧄蒜蓉包

▪️🥘雜肉扒 $188
(雞扒,牛舌,德國腸,溫泉蛋)
~雞扒煎得皮脆肉嫩,而且好入味,最好食就係個牛舌,好厚身但係整得好軟淋,超正💛腸仔就係最愛既脆皮腸,最得意就係個溫泉蛋,非常新鮮嘅配搭。
~配菜方有香甜嘅南瓜蓉同埋羽衣甘藍菜,都係一個好新穎嘅配搭,唔使成日食薯條咁熱氣。

▪️🥩香燒美國Creekstone
牛肉眼拼法國鵝肝 $238
~上枱好香炭燒味,而且超級大塊,我點五成熟,外層燒到帶焦脆,生熟程度剛剛好冇得挑剔,牛扒肉味幾濃,肉質軟淋而且邊位帶少少肥膏,重點係牛扒要加埋少少肥膏一齊食先好食😋
~鵝肝水準一樣好,煎到外脆內軟,如果大塊少少或者多一件就好
~配菜方面一樣,都係香甜嘅南瓜蓉同埋羽衣甘藍菜

🍹紫薯Latte (推介)跟餐加$18
呢個係餐廳推介,我又鍾意紫薯一定要飲啦
紫白色嘅賣相好吸引,飲落去淡淡紫薯香加上香濃嘅牛奶,不太甜,非常好飲

☕️即磨香濃熱咖啡
咖啡幾香濃,最緊要夠熱,食飽飽要嘆番杯咖啡

▪️🐔水牛城雞翼$ 78
兩個晚餐點會夠我哋兩個大食積食,點都要加個小食助興下😎餐廳一有呢個雞翼我都會必點,呢度嘅水牛城雞翼超級大隻,而且醬汁傳統就最啱我哋口味,重點係外皮一定要仍然保持酥脆,全部做到了,口味非常對勁,正

▪️晚餐可以用六折價錢享用甜品👍🏻
甜品是晚餐之後必須的精神食糧,加上呢個價錢,幾飽一定要食啦😎

🍫朱古力三重奏心太軟 $ 78
即焗嘅心太軟朱古力,熱辣辣,朱古力味超濃,焗到外脆中間係流心朱古力,加上淡淡的吉士醬汁,真係要講句好好食

🍮即焗梳乎厘班戟 $88
配上吉士醬汁一齊食,口感鬆軟棉滑,充滿蛋香,入口即溶,好食,都係果句啦甜品幾飽都可以食得到
2021-11-09
Type of Meal