2019-01-22 2190 views
今日黎呢度食OMAKASE, 價錢唔算太貴, 有分960.1280我地揀左960 個SET小試牛刀~首先有櫻花蝦鮟鱇魚肝 配鱸魚刺身重有只即捕即炸蟹仔~~~~ 好殘忍呀!食食下, 光師傅羅左好得意既冰頭漬(三文魚鼻頭軟骨)出黎畀我地試~第一次食, 好好味, 好爽口~跟住有北海道厚岸蠔, 超鮮甜, 好厚肉, 同埋師傅已片起左, 唔會痴住殼吸唔起.XDD同粒貝刺身, 呢個冇特別, 因為係唔會出事既野~中TORO 同赤身~~~正呀!唔會出事~胡椒點綴曹以壽司 第一次食呢個魚, 未聽過TIM~ 呢個魚應該淡味D, 因為個胡樣搶哂個味~花鯛魚壽司 好鮮味~鰈魚 鰈魚邊壽司, 我最愛既肥美魚呀!!! 不過呢個都未夠肥美, 但都好香呀!海葡 根室海膽萄赤蝦  壽司 呢舊野好勁呀, 好有層次, 但食落又幾夾~ 好有口感又夠哂鮮甜!!最後就係大TORO 壽司喇~~ 入口即溶, 唔夠喉呀!食完生野, E家食熟野喇~軟骨餃子, 呢個好有咬口, 又新鮮炸起~雞肉捧 功夫作, 好味~燒白鱔 唔係我杯茶黎, 不過我都試左一小舊, 好在我個小舊冇細骨咋~櫻花蝦什菜天婦羅, 呢個好特別, 同平時食開既唔係好同, 不過
我地揀左960 個SET小試牛刀~

首先有櫻花蝦鮟鱇魚肝 配鱸魚刺身
重有只即捕即炸蟹仔~~~~ 好殘忍呀!

第一次食, 好好味, 好爽口~

同粒貝刺身, 呢個冇特別, 因為係唔會出事既野~

中TORO 同赤身~~~正呀!唔會出事~

花鯛魚壽司 好鮮味~

最後就係大TORO 壽司喇~~ 入口即溶, 唔夠喉呀!

食完生野, E家食熟野喇~

軟骨餃子, 呢個好有咬口, 又新鮮炸起~
雞肉捧 功夫作, 好味~

櫻花蝦什菜天婦羅, 呢個好特別, 同平時食開既唔係好同, 不過我食到呢度其實已好飽~

明太子泡菜烏冬 上埋呢碟....SORRY 佢係好味既, 超惹味, 少少辣, 但我地已食到勁飽..真係隊唔落肚喇~

最後上埋湯同甜品, 好完滿~~~

平時我多數都係去相熟壽司店食, 因為始終貴, 唔知水準唔敢食,
呢間都係有FD 介紹食過OK 先黎~
有時去高級壽司店, 都會驚好COOL 失禮人唔敢亂問野呀, 問魚名咁~
不過呢度我雖然第一次黎, 但又唔會有咁既感覺!
整體都唔錯, 同埋店仔細細, 雖然得一位師傅, 有位妹妹學廚, 而店內有兩位待應妹妹都好FUNNY~
成店既氣氛好好, 無論係店員定師傅都同我地好多互動~
Type of Meal
Dinner