2017-10-29 1214 views
今日係一班朋友聚會,呢個地方幾隱秘,係在銅鑼灣及天后中間,平時係行街唔會行到去,一條小巷尾.唔識講佢係中餐定日本餐, 因為又會食到日本野食, 又食到西式食物,又有d中式食物,整體係好味.有3款前菜,各樣野食完都會令我會心微笑,因為從外表到味覺都食到店主嘅心思同埋用嘅餐具好有質感好靚.個蟹肉湯真係激讚!啖啖蟹肉, 岩哂我呢種懶拆肉嘅人西西里紅蝦意粉超香濃,諗住4碟12個人夠分,點知大家話要再encore叫多2碟主菜我選擇左北海道黑毛豬, 店員話多客人選擇,煮得好香口,肉香嫩有質感,個汁甜甜地酸酸地好正!同埋側面有d煮過嘅水果都好好味.最後個甜品宇治抹茶雪糕好好味,用出前一丁整嘅麻油蛋糕陣味好得意好味.店員由落單介紹到每款食物上枱都介紹點食, 好有禮貌用心.下次有朋友生日都會考慮再黎

個蟹肉湯真係激讚!啖啖蟹肉, 岩哂我呢種懶拆肉嘅人

同埋側面有d煮過嘅水果都好好味.

店員由落單介紹到每款食物上枱都介紹點食, 好有禮貌用心.
下次有朋友生日都會考慮再黎
2017-10-11