裝修以可愛狗狗🐶哥基為主題,周圍都有狗仔圖案,餐牌啦、牆上掛畫啦、爐頭啦,總之周圍都係打卡位🐶,有🐶🐶陪住你食放題sooooo cute。火鍋店座位尚算寬躺,卡位和包廂就更舒適。
講返今次嘅主題晚市火鍋🫕雞煲🐔任食套餐先,分每位$238、$328 兩種,兩種價錢套餐配料各有不同,最後點左$238套餐。
呢個套餐太豐富,睇到❤️❤️眼,食係咪舔舔脷呢就要試過先知啦😆。
我們急不及待先品嚐三色刺身,三文魚🍣蝦🦐等等非常新鮮。
至於新鮮雞煲🐔醬汁分幾級辣,點了BB辣。店員非常細心每隔2分鐘共拌了3次,喺炒嘅過程中加入三寶:魷魚、豬皮、牛柏葉,煮至熟透,終於可以食喇⋯⋯🥰嫩滑雞肉🐔配上芫茜、蒜頭🧄粒、辣醬非常惹味,真是絕配喔。雞肉🐔嫩滑畫,魷魚🦑煙韌,豬皮、牛柏葉爽口,味道濃郁,非常惹味,ichiban 👍🏻👍🏻。雞煲是可追加的,但由於第一round份量十足,同埋想留返個肚食火鍋,所以就無再追加喇。
嘆完雞煲,店員替我們換湯底火鍋🫕火鍋最緊要梗係湯底啦,點左蕃茄🍅薯仔🥔粟米湯底,湯底清甜,每次是添加湯,不是加水。食材好豐富,海鮮拼盤有蝦🦐、脆肉鯇魚🐟片、蜆、生蠔,夠晒新鮮,脆肉鯇🐟卜卜脆,蝦肉🦐鮮甜爽口。其他火鍋配料有一次性供應嘅牛小排🐂,其他可無限追加的有黑豚肉、三寶丸(魚旦、豬肉丸、牛丸)、三色餃(雲吞、韮菜餃、魚皮餃),包你讚佢皮薄餡靚😁。牛丸入面有芋泥,幾特別喔。牛小排和黑豚肉質也是不錯的。
其他還有生根、炸魚皮、菜籃🥬同好特別嘅紫菜響鈴,響鈴帶有紫菜香味,頗有心思。
飲品是無限添加的,選擇好多呀。
食飽飽後職員為我們送上飯後甜品,係蛋白燉奶,好滑,味道唔錯呀,鍾意佢唔太甜。
今次用膳環境舒適,乾淨企理,食材高質,價錢合理,職員也很有禮貌。我們捧腹而回,會再幫襯😄
火鍋店而家推出刺身雞煲火鍋放題套餐買4送1優惠添。大家不妨試試喔😋