2019-02-09 657 views
之前食過鷹巢晚飯一家人都覺得唔錯,所以搵新年飲茶可以去邊個時知道鷹巢如常營業就決定去試試佢個點心。點心紙選擇比想像中雖然少,但上openrice睇返見到佢新年應該無特別加價,當然佢本身定價都較高😂最後總共叫左9款點心~☆芝士蝦春卷個皮幾脆,不過芝士味唔算太出☆水晶鮮蝦餃個人取向唔鍾意食荀,而呢個蝦餃係無既!👏🏻好開心🤣層皮夠薄👌🏻☆香菇蒸燒賣不過不失,無咩特別☆布拉鮮蝦腸粉有我唔鍾意食嘅9黃(唔鍾意到唔識寫🤣)😅不過味道都ok既☆XO醬炒蘿蔔糕好味!唔會話林啤啤!我平時唔食蘿蔔糕但呢個我食到!XO醬好香👍🏻☆農場迷你雞蛋撻未黎之前屋企人仲話我咁貴都嗌🙈但食完就知無嗌錯!蛋味奶味都好香,酥皮都好味!好耐無食過好味既蛋撻仔!(至少我認為)😍😍☆香酥芋茸日本元貝呢個我無食不過屋企人話好味👍🏻☆杏香荔蓉綠豆酥呢個我都無食😂同上一個好似樣,屋企人都話唔錯☆古法馬拉糕林左少少,不過都幾香既總括黎講都算唔錯,咁當然係酒店、價錢上當然都定得比一般茶樓高。相對之下晚餐好似抵d🙈不過佢環境好,慢慢嘆茶係舒服既😌

最後總共叫左9款點心~

☆芝士蝦春卷
個皮幾脆,不過芝士味唔算太出

☆水晶鮮蝦餃

☆農場迷你雞蛋撻

☆香酥芋茸日本元貝
呢個我無食不過屋企人話好味👍🏻

☆杏香荔蓉綠豆酥
呢個我都無食😂同上一個好似樣,屋企人都話唔錯

☆古法馬拉糕
林左少少,不過都幾香既

Type of Meal
Lunch